מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהעדויות מצטברות: תזונה ים תיכונית עשויה להפחית סיכון לדמנציה

העדויות מצטברות: תזונה ים תיכונית עשויה להפחית סיכון לדמנציה

מחקר מעלה כי לאנשים שנצמדים יותר לעקרונות התזונה הים תיכונית סיכון נמוך ברבע לדמנציה בהשוואה לאלו שהתזונה שלהם הכי פחות קרובה לתזונה הים תיכונית


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

דמנציה הולכת ונהיית נפוצה יותר ויותר בעשורים האחרונים. עוד לא נמצאה תרופת הקסם שתמנע דמנציה או תרפא אותה, אך יותר ויותר עדויות נאספות ולפיהן התזונה עשויה להשפיע על הסיכון להתפתחות של דמנציה, ונבדקה במיוחד התזונה הים תיכונית.

 

התזונה הים תיכונית מבוססת על צריכה גבוהה של מזון מן הצומח בצורתו הלא-מעובדת: ירקות ופירות טריים, דגנים מלאים, קטניות (כגון שעועית, עדשים וחומוס), אגוזים וגרעינים ועשבי תיבול, לצד צמצום צריכת שומנים רווים המצויים במזונות כגון בשר אדום וחמאה, כאשר מקור השומן העיקרי הוא שמן זית - כלומר שומן חד בלתי רווי.

 

המחקר החדש שפורסם אתמול (ג׳) על ידי צוות חוקרים בינלאומי בכתב העת BMC Medicine נערך בקרב 60,298 אנשים שהשתתפו במחקר בבריטניה במסגרתו הם היו במעקב במשך יותר מ-9 שנים. במהלך תקופת המעקב אובחנו בקרב הנבדקים 882 מקרים של דמנציה וזאת באמצעות שני שאלונים שונים לבחינת דמנציה.

 

ניתוח הנתונים העלה כי לאנשים שנצמדים יותר לעקרונות התזונה הים תיכונית (רבעון עליון) סיכון נמוך ב-14% עד 23% לדמנציה בהשוואה לאלו שהתזונה שלהם הכי פחות קרובה לתזונה הים תיכונית (רבעון תחתון). הממצאים מרמזים על כך שתזונה ים תיכונית קשורה לסיכון מופחת לדמנציה אפילו בקרב אנשים עם סיכון גנטי לפתח את המחלה.

 

המחקרים מצטברים

 

המחקר החדש אומנם מצביע על קשר בין תזונה ים תיכונית לבין סיכון מופחת לדמנציה, אך מאחר שמדובר במחקר תצפיתי הוא אינו מוכיח קשר של סיבה ותוצאה. ייתכן שגורמים אחרים בקרב הנבדקים שהתמידו בתזונה הים תיכונית הובילו לסיכון המופחת לדמנציה. עם זאת, המחקר מתווסף למחקרים רבים שמתפרסמים לאחרונה, שמצביעים על קשר בין תזונה ים תיכונית להפחתת הסיכון לדמנציה.

 

רק בשבוע שעבר פורסם בכתב העת Neurology מחקר חדש בו נבדקו רקמות מוח של נפטרים שתרמו את גופם למדע ונמצא שלאנשים שהתמידו בתזונה בסגנון ים תיכוני המבוססות על פירות וירקות – בדגש על ירקות עליים ירוקים, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שמן זית ודגים – יש פחות סבכי טאו ומשקעים של החלבון עמילואיד-בטא במוח. סבכי טאו ומשקעים של עמילואיד-בטא (פלאקים) במוח הם פתולוגיות אופייניות למחלת אלצהיימר.

 

בסקירת מחקרים שפורסמה בכתב העת Epidemiology בשנת 2013, נמצא שהיצמדות גבוהה לתזונה ים תיכונית קשורה לתפקוד קוגניטיבי גבוה יותר, האטה בהתדרדרות הקוגניטיבית הקשורה לגיל וירידה בסיכון לאלצהיימר.

 

מחקר שפורסם ב-2017 בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society שנערך בקרב כמעט 6,000 אמריקאים מבוגרים ובחן את התזונה שלהם ואת התפקוד הקוגניטיבי שלהם, העלה כי אלו שהקפידו על דיאטת MIND (המבוססת על תזונה ים תיכונית) או תזונה ים תיכונית במידה מתונה הפחיתו את הסיכון שלהם לדמנציה ב-15% ואלו שהתמידו במידה רבה הפחיתו את הסיכון שלהם ב-35% - בהשוואה לאלו שהתזונה שלהם הכי פחות התקרבה לדיאטת MIND או תזונה ים תיכונית.

 

 

עוד על תזונה ים תיכונית

 

BMC Medicine Published: 14 March 2023