טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
הסופרת ג'יי קיי רולינג תרמה 10 מיליון לירות שטרלינג לחקר הטרשת
הסופרת הידועה העניקה תרומה חסרת תקדים מתוך קשר אישי עמוק למחלה, אותו היא מתארת בדבריה המרגשים ומלאי האמונה.
המרכז על שם אן רולינג נקרא על שם אימה של הסופרת ג'יי קיי רולנג, אשר חלתה בטרשת נפוצה ומתה בגיל 45.
המרפאה הנוירולוגית על שם אן רולינג תעמיד את המטופלים בראש סדר העדיפויות והמחקר יתמקד בשיפור התוצאות לאלו הסובלים מטרשת נפוצה. המחקרים שיבצע המרכז יתמקדו בניסויים שיעזרו להאט את התקדמות המחלה, מתוך כוונה להגיע לבסוף ליכולת לעצור את המחלה ובעתיד אף להפוך אותה.
גברת רולינג אמרה: "אינני יכולה לחשוב על דבר חשוב מזה, או על בעל ערך יקר מזה, יותר מן העזרה לאוניברסיטאות למשוך את מיטב המוחות בתחום הנוירולוגיה, ולסמוך על המחקר הרפואי שיימצא בסופו של דבר תרופה לטרשת הנפוצה". (דבריה המלאים של רולינג בתחתית הכתבה)
זו התרומה הבודדת הגדולה ביותר שהעניקה הסופרת. וזו גם התרומה הבודדת הגדולה ביותר שאוניברסיטת אדינבורג קיבלה מעולם. חוקרים קליניים יעבדו בצמוד למסה חסרת תקדים של אקדמאים ועוזרי מחקר שיעסקו בתחום המחלות הנוירודגנרטיביות. המרכז ישתף פעולה עם מרכזים גדולים נוספים ברחבי העולם ויעסוק גם בהכשרה של דור החוקרים הבא בתחום.
פרופ' צ'ארלס פרנץ'-קונסטאנט מאוניברסיטת אידנבורג, אמר: "נוכל לשפר את הטיפול רק אם נצליח להבין לעומק את המחלה והתהליכים הביולוגים העומדים מאחוריה. המרכז על שם אן רולינג יאפשר לנו לקיים מחקרים במעבדות, אשר בתורם, יספקו ידע שיתורגם חזרה לתרופות יעילות יותר למטופלים בטרשת נפוצה."
הסופרת ג'יי קיי רולינג נשאה דברים מרגשים והנה הם במלואם:
אני תורמת כעת בהנאה וגאווה רבה 10 מיליון לירות שטרלינג למרכז הנוירולוגי המתחדש באוניברסיטת אדינבורג, אשר ייקרא על שמה של אימי, אן.
אני תמכתי בעבר במחקר שבחן את הסיבות ומצא טיפולים לטרשת נפוצה מזה שנים רבות, אך ברגע שראיתי את ההצעה למרכז הנוכחי, ידעתי שמצאתי פרויקט מרגש וחיוני ואני מאמינה כי יצליח לחשוף את מסתורי הטרשת הנפוצה יותר מכל מה שקראתי או שמעתי בהווה ובעבר. אני מאוד מתרשמת מהיקף המעבדות והחוקרים שאוניברסיטת אדינבורג הצליחה למשוך בכדי להפוך את הפרויקט הזה למציאות, ואני מאמינה באמת שהמרכז הזה הולך להיות מודל של מצוינות עולמית בתחום הנוירולוגיה.
המרכז על שם אן רולינג יהווה דוגמא בדרך בה הוא יציב את המטופלים בלב המחקר והתהליך הטיפולי. בעוד שהטרשת הנפוצה הולכת לעמוד בלב המחקר של המרכז, גם אנשים עם מחלות נוירודגנרטיביות אחרות יוכלו ליהנות מהממצאים והמסקנות אליהם יגיעו בעתיד.
אני מאמינה בכל ליבי ברעיון המרכז, ובאנשים הדינמיים ובעלי התשוקה שהופכים זאת למציאות, ולכן אני כה נרגשת לעזור בכל מקום בו יוקם. עם זאת, העובדה שהמרכז יוקם באדינבורו, עיר הולדתי, הופך את הפרויקט, אם זה עדיין אפשרי, אפילו יקר יותר לליבי. העיר אדינבורג נתנה לי כה הרבה שרק חיכיתי להזדמנות לתת משהו משמעותי בחזרה. אני לא יכולה לחשוב על משהו משמעותי יותר, או בעל ערך יקר יותר, מלאפשר לאוניברסיטה למשוך את מיטב המוחות בתחום הנוירולוגיה, בכדי לאפשר את המשך המחקר הרפואי, בכדי שלבסוף, למצוא תרופה לטרשת הנפוצה.
לא מזמן הגעתי לגיל 45, הגיל שבו אימי, אן, נפטרה בעקבות סיבוכים הקשורים לטרשת נפוצה. אני יודעת שהיא מעדיפה ששמה יהיה על המרכז הזה יותר מכל פסל, גינה או לוח זיכרון, כך שהתרומה הזו היא בעצם גם בשמה, וגם בשם ההוקרה לכל הדברים שהעניקה לי בחייה הקצרים מידי.
מתוך ה- Medical News TODAY
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.