מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותהנחיות חדשות לניתוחים בריאטריים

הנחיות חדשות לניתוחים בריאטריים

נהלים חדשים מרחיבים את ההתוויות לניתוחים בריאטריים גם לבעלי BMI של 30 ומעלה עם סוכרת לא מאוזנת


ניתוחים גם לבעלי BMI של 30 ומעלה עם סוכרת לא מאוזנת (צילום: Shutterstock)
ניתוחים גם לבעלי BMI של 30 ומעלה עם סוכרת לא מאוזנת (צילום: Shutterstock)

משרד הבריאות פרסם השבוע חוזר עם הנחיות חדשות לניתוחים בריאטריים. בין השינויים המשמעותיים: ניתוח בריאטרי יוצע מעתה גם כטיפול לחולים סוכרתיים בעלי BMI של 30–35, שאינם מאוזנים על ידי טיפול תרופתי.

 

עד עתה בישראל יכלו לעבור ניתוח בריאטרי אנשים עם השמנת יתר חולנית (בעלי BMI של 40 ומעלה) ואנשים עם BMI של 35 ומעלה שסובלים ממחלות נוספות הקשורות להשמנה כמו: סוכרת, יתר לחץ דם, עודף שומנים בדם ודום נשימה בשינה.

 

על פי דו"ח גורמי תמותה בישראל לשנת 2009, שפרסם השנה משרד הבריאות, דורגה מחלת הסוכרת במקום השלישי אחרי סרטן ומחלות לב.

 

בשנים האחרונות התפרסמו מחקרים רבים שהראו כי ניתוחים בריאטריים מביאים לריפוי מסוכרת, או לפחות להטבה משמעותית מאוד ברמות הסוכר ובהמוגלובין המסוכרר (HbA1c), גם בטווח הרחוק.

 

כך לדוגמא, מחקר שפורסם החודש מצא כי בקרב שמנים שעברו ניתוח מעקף קיבה, 6 שנים לאחר הניתוח שיעורי ההפוגה במחלת הסוכרת היו 62%, בהשוואה לכ-7% בקרב קבוצת ביקורת.

 

מחקר אחר שפורסם השנה מצא כי ניתוח בריאטרי יעיל יותר מתרופות מתקדמות בהשגת שליטה על רמות הסוכר, בסוכרתיים עם עודף משקל או שמנים. המחקר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מצא כי למטופלים שעברו ניתוח היה סיכוי גבוה פי יותר מ-3 להשיג שליטה על הסוכרת לאחר שנה, בהשוואה למטופלים שטופלו בתרופות.

 

עם זאת, חשוב להבין כי הניתוח לא מהווה תרופת קסם. הניתוח עצמו אינו חף מסיכונים והחלק החשוב ביותר בניתוחים בריאטריים מתחיל דווקא כשמשתחררים מבית החולים. לפני שמחליטים לעבור את הניתוח חשוב לקבל ייעוץ, להכיר את הסיכונים ולדעת מה צפוי בימים שאחרי הניתוח.

 

בהנחיות שהפיץ משרד הבריאות מצוין כי בין הבדיקות שמטופל צריך לעבור לפני הניתוח צריכה להיות הערכה פסיכולוגית ופסיכוסוציאלית על ידי פסיכולוג או עובד סוציאלי, כדי לבחון את מידת מוכנותו של המועמד לניתוח לשנות את אורח חייו ותזונתו, נכונותו להתחייב להיות במעקב קבוע לאחר הניתוח ואם קיימת פתולוגיה פסיכיאטרית המפוצה על ידי אכילה.

 

במסגרת המעקב לאחר הניתוח יהיה מעקב של דיאטנית המנוסה בתחום הניתוחים הבריאטריים שיכלול לפחות 6 מפגשים בשנה הראשונה שלאחר הניתוח, בהם המטופל יקבל כלים להסתגלות לתזונה לאחר הניתוח וכלים לשינוי אורח החיים. מהשנה השנייה יהיה לפחות מפגש שנתי אחד. כמו כן יהיה מעקב פסיכולוגי.

 

 

להנחיות המלאות באתר משרד הבריאות