מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהנוף משפיע על המוח שלנו

הנוף משפיע על המוח שלנו

מחקר חדש מראה כי נופים טבעיים ושלווים משפיעים לטובה על המוח


נופים טבעיים משפיעים לטובה על המוח (צילום: אתר panthermedia)
נופים טבעיים משפיעים לטובה על המוח (צילום: אתר panthermedia)

 

רוצים להיטיב עם עצמכם? אולי כדאי שתשבו קצת על החוף ותביטו בים. מחקר חדש שפורסם בכתב העת NeuroImage התבסס על MRI של המוח על מנת להעריך את השפעת הסביבה על תפקוד המוח.

 

צוות החוקרים ביצעו סריקות על מנת לבדוק את פעילות המוח כשהציגו לאנשים סצנות של נופים שלווים כמו חוף הים ונופים לא רגועים כמו כבישים מהירים. הם נעזרו בכך ששבירת גלים בחוף מייצרת קול דומה לקול שמופק על ידי כביש מהיר כדי לבטל את השפעת הקול.

 

הממצאים הראו כי נופים של סביבה שלווה שהכילו מאפיינים טבעיים כמו הים, גורמים לאזורים מסוימים של המוח "להתחבר" עם אזורים אחרים, מה שמצביע על כך שהאזורים האלה במוח עובדים בסנכרון. לעומת זאת, סביבות לא שלוות שהן מעשה ידי אדם כמו כביש מהיר, משבשות את החיבורים במוח.

 

 

עוד על יתרונות הסביבה הנופים הטבעיים: ריצה בפארק טובה יותר לנפש ממכון כושר

 

 

NeuroImage, 2010; 53 (2): 611 DOI: 10.1016/j.neuroimage.2010.06.053

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

פז79
27/09/10 17:23

זה באמת מרגיע
ד"א שעון החורף שנכנס לתוקפו לא ממזמן
עושה את שלו ומשפיע על הדיכאון לצערי

האם יש למישהו מה לומר בעניין?