השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
המציאות מדומה – ההרזיה אמיתית
מחקר בחן את יעילותן של תוכניות הרזיה ושמירה על המשקל המועברות באמצעות מציאות מדומה
עלולות להיות מגבלות רבות המפריעות לאנשים המבקשים לרזות באמצעות תוכניות הרזיה מובנות: ממרחק מהמקום בו מועברת התוכנית, התנגשות ההשתתפות בתוכנית עם חיי המשפחה או זמן העבודה ועד איבוד האנונימיות.
חוקרים מאוניברסיטת קנזס בחנו תוכנית לירידה במשקל ושמירה על המשקל המועברת בשיטה חלופית – באמצעות מציאות מדומה, שמצליחה לעקוף את המגבלות של התוכניות הרגילות המועברות פנים-אל-פנים.
המחקר שפורסם בכתב העת Journal of Nutrition Education and Behavior, בחן תוצאות של 20 אנשים שמנים ובעלי עודף משקל לאחר שלושה חודשים בהם השתתפו בתוכנית שבועית לירידה במשקל שהועברה פנים אל פנים או באמצעות מציאות מדומה ואז שישה חודשים של תוכנית שמירה על המשקל.
התוכנית הוירטואלית הועברה באמצעות Second Life (חיים שניים) - עולם וירטואלי תלת-ממדי המבוסס על רשת האינטרנט, שמהווה סימולציה של העולם האמיתי. ב-Second Life לכל משתתף יש אוואטר – דמות וירטואלית המייצגת אותו – והוא יוצר אינטראקציה ומשתתף בפעילויות עם אוואטרים אחרים.
החוקרים מצאו כי מציאות וירטואלית הביאה לתוצאות פחות טובות מאינטראקציה פנים-אל-פנים בתוכנית לירידה במשקל. עם זאת, בשמירה על המשקל, התוכנית שהועברה באמצעות מציאות וירטואלית הביאה לתוצאות הטובות ביותר.
אחרי שלושה חודשי דיאטה ושישה חודשי שמירה, משתתפי תוכנית המציאות המדומה רזו בממוצע 14% ממשקלם הראשוני, ואילו משתתפי קבוצת הביקורת השילו רק 9.5% ממשקלם הראשוני.
J Nutr Educ Behav. 2013, 45(3), 264-268
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD
ההסבר שלי הוא שקל יותר להיפגש באנונימיות ומבלי הצורך להגיע לפגישה אקטואלית וכמו שאני תמיד אומרת מה שטוב לנו טוב יותר להרזיה. אני מניחה גם שהמשתתפים הרגישו יותר חופשיים לדבר מהלב באנונימיות לעומת מיפגשים אמיתיים וכך הובילו את עצמם ביתר קלות להרזיה.
ענתר
אני מנסה להבין
במשך 9 חודשים שתי הקבוצות קיבלו אוכל לביתם?
קבוצה אחת היו פגישות וירטואליות
ולקבוצה השניה קבוצות ממשיות?
וההצלחה הייתה של הקובוצה הוירטואלית
הבנתי נכון?