מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהמזונות המשמינים ביותר

המזונות המשמינים ביותר

מחקר חדש בדק מהם המאכלים שגורמים לנו להשמין בטווח הארוך ומהם המאכלים שיעזרו לנו לרזות


חטיף צ'יפס: האויב הגדול ביותר (צילום: Shutterstock)
חטיף צ'יפס: האויב הגדול ביותר (צילום: Shutterstock)

 

רוצים להוריד במשקל? אכלו יוגורט ואגוזים כל יום. חוקרים מאוניברסיטת הרווארד כימתו את ההשפעות של אכילת מזונות מסוימים באופן יומי על ירידה במשקל או השמנה בטווח הארוך. מתברר כי תוספת יומית לתזונה של יוגורט, אגוזים, פירות, דגנים מלאים וירקות קשורה לירידה במשקל. האויב הכי גדול: חטיף הצ'יפס. המסקנה: ספירת קלוריות היא לא הדרך לרזות בטווח הארוך. יש מזונות טובים ומזונות רעים וחשוב להתמקד במה שמכניסים לפה.

 

המחקר החדש נערך על כ- 120,000 איש, רובם נשים, שהיו במעקב במשך שני עשורים. הנתונים שנאספו הצביעו על המזונות הטובים ביותר לירידה במשקל. באופן אולי מפתיע, נמצא שלאכילת יוגורט ואגוזים בכל יום הייתה השפעה גדולה יותר על ירידה במשקל מאשר פירות וירקות. ייתכן שהסיבה לכך היא שהם משביעים לאורך זמן רב יותר. החוקרים מצאו כי בהשוואה לכל קבוצת המחקר, אנשים שהוסיפו לתזונה שלהם מנה יומית של יוגורט, איבדו בממוצע 0.37 ק"ג כל ארבע שנים במשך תקופה של 20 שנה. לאגוזים הנתון היה 0.26 ק"ג, לפירות 0.22 ק"ג, לדגנים מלאים 0.17 ק"ג ולירקות 0.1 ק"ג.

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת היוקרתי New England Journal of Medicine אומרים כי אין משמעות הדבר שאנשים יכולים לאכול כמויות גדולות מהמזונות הללו ולרדת במשקל, כי כמובן שהם מכילים קלוריות. יחד עם זאת, אנשים שאכלו אותם נטו לאכול פחות מזונות עתירי קלוריות כמו צ'יפס, בשרים, קינוחים ומשקאות ממותקים.

 

המזונות שצריכה מוגברת מהם הייתה הגרועה ביותר למשקל היו צ'יפס – תוספת של 0.77 ק"ג בממוצע בכל ארבע שנים למנה יומית בהשוואה לכלל הנחקרים. משקאות ממותקים – 0.45 ק"ג ובשרים – 0.43 ק"ג.

 

המחקר מזהיר גם כי אנשים נטו להשמין כל-כך לאט, שהם לא שמו לב לכך. העלייה במשקל כל שנה הייתה קטנה, אך במשך 20 שנה, העלייה החציונית בקרב הנבדקים הגיעה ל- 7.6 ק"ג.

 

הממצאים מדגישים את החשיבות של קבלת החלטת חכמות בתזונה כדי למנוע השמנה וכי שינויים קטנים בתזונה ובאורח החיים יכולים יחד להביא להבדל גדול – לטוב או לרע.

 

עוד מצא המחקר כי שינה של בין 6 ל- 8 שעות ללילה – לא יותר ולא פחות – היא אידיאלית לצמצום עליה במשקל. גם צמצום הזמן בו מבלים מול מסך הטלוויזיה מהווה גורם חשוב נוסף למניעת השמנה – כל שעה יומית של צפייה בטלוויזיה הביאה לעליה ממוצעת של 0.14 ק"ג בארבע שנים. גם הפסקת עישון נקשרה לעליה במשקל - אנשים שהפסיקו לעשן לאחרונה עלו 2.34 ק"ג בארבע שנים.

 

 

Engl J Med 2011; 364: 2392-2404

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

כנראה שלא, בניגוד למה שחשבנו בעבר . המאמר שפורסם ב NEJM מדגיש זאת בפעם הראשונה באופן הרציני ביותר. 
זה תומך בטענה כי פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה כמו ציפס, תפוחי אדמה , משקאות ממותקים ןעוד מעודדים אותנו לצרוך יותר ויותר קאלוריות
.  

כיום כבר מתחילים להבין שבהתחשב בעובדה שאנחנו מעכלים את המזון ולא שורפים אותו, אין זה פלא שהגדרת מספר הקלוריות היא לא תמיד רלבנטית להשמנה.
זה יותר הפיזיולוגיה של גופנו, המשרה אינספור תהליכים, שמשפיעה על השמנה או אי השמנה.
כך למשל שקדים לא משמינים כמו שאנחנו חושבים, בעוד שאותו ערך קלורי של עוגה יוביל להשמנה.