מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותהמזון שיקצר לכם את החיים

המזון שיקצר לכם את החיים

הימנעות מנקניק, צ'יפס, עוגות ושמנת גם תעניק יותר שנים לחייכם וגם תעלה את הסיכוי שתבלו אותן ללא מחלות


הסוד לחיים ארוכים טמון בתזונה (צילום: Shutterstock)
הסוד לחיים ארוכים טמון בתזונה (צילום: Shutterstock)

תזונה מערבית – המבוססת על מזונות מתוקים, מוצרי חלב עתירי שומן, בשר אדום ובשר מעובד כמו נקניקים, מזונות מטוגנים, מזון מעובד ולחמים לבנים – מפחיתה את הסיכויים של אדם להגיע לגיל מבוגר בבריאות טובה.

 

במסגרת המחקר שפורסם בכתב העת The American Journal of Medicine, החוקרים עקבו במשך 16 שנים אחר יותר מ-5,000 משתתפים שהיו בגיל 51 בממוצע בתחילת המעקב ב-1985.

 

החוקרים ביקשו להעריך את השפעות התזונה והיצמדות לתזונה איכותית באמצע החיים על תוחלת החיים ועל הבריאות בגיל הזהב.

 

איכות התזונה הוגדרה על ידי מדד מוכר שנקרא Alternative Healthy Eating Index או בקיצור AHEI, אינדקס של תזונה בריאה, שבמקור תוכנן כדי לספק הנחיות תזונתיות למניעת מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. תזונה שכזו מבוססת על צריכה גבוהה של ירקות, פירות ודגים.

 

ממצאים קודמים הצביעו על כך שהקפדה על תזונת AHEI מכפילה את הסיכוי להעלמת הסינדרום המטבולי - מקבץ גורמי סיכון למחלות לב, סוכרת ומוות, כמו לחץ דם גבוה ורמות סוכר גבוהות בדם. 

 

במחקר הנוכחי, החוקרים מהמכון הלאומי לבריאות בצרפת השתמשו בקומבינציה של מידע מבתי חולים, בדיקות סקר שנערכו כל חמש שנים ונתוני תמותה, כדי לזהות דפוסי תמותה ומחלות כרוניות בקרב הנחקרים.

 

נמצא כי משתתפים שמידת ההתאמה שלהם לתזונת AHEI הייתה נמוכה, היו בעלי סיכון מוגבר למוות באופן כללי ולמוות ממחלות לב וכלי דם בפרט.

 

אלה שהתזונה שלהם הייתה מערבית הפחיתו את הסיכוי שלהם להזדקנות אידיאלית, שהוגדרה כהזדקנות ללא מחלות כרוניות ועם תפקוד גבוה במבחנים שבדקו יכולות גופניות, מנטאליות וקוגניטיביות.

 

 

Am J Med. 2013, 126(5), 411-419.e3

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט