מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהמוח מרמה את הקיבה

המוח מרמה את הקיבה

מחקר מראה כי אם נאמין שהמנה גדולה ומשביעה היא תשביע אותנו יותר


מידת השובע עליה דיווחו הנבדקים הייתה תלויה בגודל הצלחת שהם ראו ולא בכמות שהם אכלו בפועל (צילום: אתר סטוק פוטוז)
מידת השובע עליה דיווחו הנבדקים הייתה תלויה בגודל הצלחת שהם ראו ולא בכמות שהם אכלו בפועל (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

מחקר חדש מעלה את האפשרות שהמפתח להרזיה טמון באמונות שלנו לגבי כמה האוכל שאנו עומדים לאכול משביע, לפני שאנו אוכלים אותו. לכן, מציעים החוקרים האנגלים: כדי לאכול פחות ולרזות, כדאי להשקיע בשינוי התפיסה שלנו על המזון שאנו עתידים לאכול.

 

המחקר שהוצג בכנס השנתי של אגודת- SSIB, אגודה המתמקדת באספקטים השונים של התנהגויות אכילה ושתייה, מצא שאנשים היו שבעים למשך יותר זמן אחרי אכילת כמויות מזון שונות, בתנאי שהאמינו שאלה כמויות גדולות יותר ממה שהיו באמת. גם הזיכרון של ארוחות קודמות וכמה הן נתפסו כמשביעות, השפיע על משך הזמן עד שהמשתתפים נהיו שוב רעבים.

 

בניסוי הראשון הראו למשתתפים רכיבים של מילקשייק פירות. למחציתם הראו מנה גדולה של פירות וליתר מנת פירות קטנה. לאחר מכן הם התבקשו להעריך את רמת השובע שהם מצפים שהמילקשייק יספק לפני שהם שתו אותו, וגם לדווח על השובע שלוש שעות לאחר שתייתו. למרות שהמשתתפים קיבלו כמות שווה (וקטנה) של מילקשייק, אלה שראו קודם את מרכיבי המילקשייק הגדולים דיווחו על תחושת שובע גבוהה הרבה יותר לאחר השתייה, לעומת אלה שראו את הכמות הקטנה.

 

בניסוי השני החוקרים השתמשו בקערת מרק שבתחתיתה משאבה נסתרת. באמצעות המשאבה יכלו החוקרים להוסיף או להוריד מכמויות המרק, בלי שהמשתתפים ידעו על כך, בזמן שלהם היה נדמה שהם כולם מקבלים מנה באותו גודל. שלוש שעות אחרי אכילת המרק, דיווחו המשתתפים על שובע שהיה תלוי בגודל הצלחת שהם ראו ולא על פי הכמות שהם אכלו בפועל.

 

נראה שתחושות התיאבון והשובע נשענות לא רק על הרכב המזון וגודלו אלא גם על איך שאנו מצפים שהוא ישביע לפני שאנו אוכלים אותו וגם על הזיכרון שלנו מהארוחה הקודמת ולמשך כמה זמן שציפינו ממנה למגר את תחושת הרעב.

 

אם זה כך, אז מציע ג'פרי ברונסטרום החוקר, שתוויות "דיאטטי" או "קל" על המזון יכולה לגרום לנו לחשוב שלא נשבע ממאכלים אלה, ולהביא לכך שנאכל יותר לאחר מכן.

 


18th Annual Meeting of the Society for the Study of Ingestive Behavior, July 13-17, 2010, Pittsburgh, Pennsylvania

 


מעניין איך יראו התוצאות לא רק שלוש שעות אחרי הארוחה, אלא במשך כל היממה. במשך זמן זה אנחנו עלולים לאכול יותר או פחות  וייתכן ויהיה הבדל בין שמנים לרזים.

 

מחקר נוסף של אותם חוקרים, הראה שיש הבדל בתגובה לרמזי אוכל כגון מראה או ריח, בין בעלי משקל עודף לאנשים רזים. בעלי המשקל העודף מגיבים חזק יותר למראה ולריח של פיצה למשל.


Int J Obes (Lond). 2010 Jun 15. Epub ahead of print

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט