מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותהמבורגרים וצ'יפס מחמירים אסתמה

המבורגרים וצ'יפס מחמירים אסתמה

המבורגר וצ'יפס לא מזיקים רק לגזרה וללב, לפי מחקר חדש הם עלולים גם להחמיר אסתמה


חולי אסתמה שאכלו ארוחת המבורגר הגיבו פחות טוב לתרופה וונטולין (צילום: אתר סטוק פוטוז)
חולי אסתמה שאכלו ארוחת המבורגר הגיבו פחות טוב לתרופה וונטולין (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

בקרב חולי אסתמה שאכלו ארוחה שמכילה שומן רב, עלתה רמת הדלקתיות בדרכי הנשימה. חולים אלה גם לא הגיבו טוב לטיפול התרופתי למחלה כמו חולים שאכלו ארוחת דלת שומן. כך מצא מחקר חדש.

 

מחקרים קודמים הראו כי אכילת מזונות שומניים יכולה לעורר את מערכת החיסון, מה שמוביל לעלייה בתאים בדם האחראיים על הדלקתיות. אבל עד היום אף אחד לא בחן את האפקט של מאכלים המכילים שומן באופן ספציפי על אסתמה.

 

החוקרים האוסטרלים ביקשו מארבעים חולי אסתמה לאכול ארוחה עשירה בשומן שכללה המבורגר וצ'יפס, או ארוחה דלת שומן שכללה יוגורט. הארוחה העשירה בשומן הכילה 1,000 קלוריות, 52 אחוז מהן מקורן בשומן. הארוחה דלת השומן הכילה 200 קלוריות, רק 13 אחוז מהן משומן.

 

ניתוח של דגימות רוק של הנחקרים שניטלו לפני ואחרי הארוחה, חשף כי אלה שאכלו את ארוחת ההמבורגר היו בעלי מספר מוגבר של תאי חיסון מסוג נויטרופילים (Neutrophils) בדרכי הנשימה. הנויטרופילים משחקים תפקיד חשוב בגרימת דלקות.

 

בנוסף, בקרב חולים שאכלו את הארוחה העשירה בשומן נצפה פחות שיפור בתפקודי הריאה בתגובה לתרופה וונטולין, כארבע שעות לאחר הארוחה. הסיבה לכך טרם ברורה, והחוקרים מבטיחים כי ינסו לגלותה באמצעות מחקרים נוספים. בינתיים הם משערים שחומצות השומן מפריעות בדרך כלשהי לפעילות התרופה.

 

תוצאות המחקר מספקות עדויות נוספות לכך שגורמים סביבתיים כמו דיאטה, יכולים להשפיע על התפתחות אסתמה, מחלה ששיעור החולים בה עלה בשנים האחרונות.

 

למרות שמדובר בתוצאות ראשוניות, הן מעלות את האפשרות שהפחתה בצריכת שומן יכולה להיות אחת הדרכים לשלוט על מחלת האסתמה. וזה בטוח לא יזיק. "צריך לזכור שגם עודף משקל מהווה גורם סיכון לחלות באסתמה וכנראה גם לחומרה של המחלה ולכן הפחתה במאכלים שומניים יכולה לעזור" מבהיר ד"ר מייק סגל, רופא מומחה במכון הריאות במרכז הרפואי שיבא ומנהל קהילת הריאות באתר "כמוני".

 American Thoracic Society's International Conference. May 14-19, 2010

 

http://www.foxnews.com/story/0,2933,592985,00.html

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה