מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכיםהכן גופך לחורף

הכן גופך לחורף

8 צעדים שיעזרו לכם למנוע עלייה במשקל ולהגן על הגוף מפני מחלות בעונת החורף


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

חורף. עונת ההתכרבלות, עונת הפינוקים בבית החם מול סרט או ספר טוב, עונת האוכל. מתכון כמעט בטוח להשמנה. אבל ניתן למנוע את ההתרפדות המסורתית של החורף ולחסוך את ניסיונות ההרזיה שלפני עונת בגדי הים הבאה.

 

להלן 8 צעדים שיעזרו לכם לעבור את החורף בצורה חכמה, ליהנות מהאוכל, לשמור על המשקל ולהגן על הגוף מפני מחלות.

 

1. אוכל חם

 

כשהטמפרטורות בחוץ יורדות, חשוב לשמור על חום גוף תקין. דרך טובה לעשות זאת היא להחליף את המזונות הקרים במזונות חמים.

 

למעשה כל הארוחות העיקריות של היום יכולות להפוך לארוחות חמות: דייסת שיבולת שועל עם פירות וקינמון, פשטידות על בסיס ירקות וגבינות, מרקי קטניות, מרקי עוף ובשר, תבשילי ירקות ומוקפצים למיניהם, תבשילי סויה וסייטן, שקשוקה חמה. הרשו לעצמכם ליהנות מהתזונה העשירה והבריאה של תבשילים כאלה.

 

2. פחמימות מורכבות

 

הסרוטונין הוא מוליך עצבי המיוצר במוח ומשפיע על מצב הרוח. הייצור של סרוטונין – המוביל להרגשה טובה – מוגבר בעת החשיפה לאור יום. בחורף אנחנו מאבדים שעות חשיפה לאור יום, מה שמוביל לירידה בייצור הסרוטונין.

 

אחת הדרכים לאזן חזרה את רמת הסרוטונין בדם היא אכילת פחמימות מורכבות, אשר תורמות גם הן להגברת ייצורו. פחמימות מורכבות יספגו בצורה איטית ומתונה לדם, יאפשרו אספקת אנרגיה זמינה לגוף לאורך שעות וגם שובע מתמשך.

 

דוגמאות לפחמימות מורכבות הן: לחם מקמחים מלאים, אורז מלא, פסטה מלאה, תירס, קינואה ובורגול.

 

3. חלבונים

 

מערכת החיסון שלנו פועלת בעיקר באמצעות הנוגדנים, שהם בעצם חלבונים שונים. מחקרים רבים מראים כי תזונה עם הרכב חלבונים נכון יכולה לתרום לחיזוק הגוף בכלל וחיזוק מערכת החיסון בפרט. 

 

בנוסף, ארוחות מאוזנות בהן תשלבו חלבונים, בנוסף לירקות ולפחמימות, יתרמו לתחושת שובע מתמשכת לאורך זמן.

 

חלבונים שונים תוכלו למצוא במוצרי חלב, מוצרי סויה, בשרים, דגים, ביצים ושילוב של קטניות ודגנים (שילוב המספק "חלבון מלא").

 

4. פירות וירקות

 

חשוב לצרוך פירות וירקות לאורך כל עונות השנה – עדיף בקליפתם. פירות וירקות מכילים ויטמינים ומינרלים התורמים לבריאות הגוף. הקליפה מכילה כמות גדולה של סיבים תזונתיים.

 

בחורף ישנה חשיבות רבה במיוחד להקפיד על אספקה תקינה של הוויטמינים C ו-E, המוכרים בשל השפעתם כנוגדי חמצון מצוינים המחזקים את המערכת החיסונית ועוזרים בהגנה על הגוף מפני מחלות החורף.

 

מזונות עשירים בוויטמין C הם: פלפל אדום, גויאבה, כרוב, ברוקולי, פירות הדר, קיווי ותות שדה.

 

מזונות עשירים בוויטמין E הם: ירקות עליים ירוקים, אגוזים, שקדים, חלבון ביצה וטחינה משומשום מלא.

 

5. פרוביוטיקה

 

החיידקים הפרוביוטיים הם חיידקים ידידותיים המגנים על גופנו על-ידי איזון אוכלוסיית החיידקים בגוף ומניעת זיהומים. דאגו ליטול פרוביוטיקה בקביעות, בין אם במוצרי יוגורט או בתוספי תזונה. נטילה של פרוביוטיקה חשובה במיוחד בזמן נטילת אנטיביוטיקה, הפוגעת באיזון החיידקים בגוף.

 

6. שתייה חמה

 

כאשר הטמפרטורות יורדות אנו נוטים לשכוח לשתות. כאשר לא שותים מספיק, זה מוביל להתייבשות של הגוף ומשם לתסמינים של מיגרנות וחולשה. אנשים נוטים לטעות ולשייך זאת להתקררות, כשבעצם כל שעליהם לעשות הוא רק להחזיר לגוף את הנוזלים החסרים לו.

 

בנוסף, פעמים רבות כאשר גופנו מיובש אנו נוטים לרצות לאכול יותר, מאחר ועיקר המזון - אפילו המזון היבש ביותר - מורכב מנוזלים.

 

דאגו לשתות באופן רציף לאורך היום. העדיפו שתייה חמה שתסייע לכם בשמירה על חום הגוף. מומלץ במיוחד לשתות תה ירוק המכיל נוגדי חמצון המסייעים בתהליכי הרזייה ובמניעת מחלות.

 

7. פעילות גופנית

 

כשקר וגשום, לא קל לצאת מהבית ולעשות פעילות גופנית. אבל אם תעברו את המכשול הזה, תזכו ליהנות מפעילות שתחמם אתכם בצורה הטובה ביותר, תסייע להזרמת הדם (תחשבו כמה שעות ישבתם על הספה או במשרד), תשחרר הפרשת נוירו-אנדורפינים שישפרו את מצב רוחכם ותעזור לכם לאזן את הצריכה הקלורית היומית ולשמור על המשקל.

 

8. לבוש חם

 

כאשר אנו סובלים מקור, גופנו מחפש אנרגיה על מנת להתחמם. זוהי אחת הסיבות לכך שבחורף אנו מוצאים עצמנו רעבים יותר ומבקשים באופן תדיר יותר לאכול. חשוב להקפיד על לבוש חם בחורף, הן על מנת למנוע התקררות והן על מנת לשמור על איזון בצריכת המזון.

 

שיהיה לכולנו חורף חמים וטעים 

 

 

*רונית ציוני היא דיאטנית קלינית וממנהלי קהילת השמנה בכמוני

 

ליאן111
30/11/16 15:40

 אתם לא מתבישים לרמות צחבור שלם בבשר חלב וביצים אין שום חלבון אין שום ברזל צער בעלי חים מהול בדם של חפים משפע שנשפך פלוס סלמונולה אנטביוטיקה  חומרים מסרטניפ בכלבשר מעובד בקיצר רוצים בריאות תפסיקו לצרוך מוצרים מין החיי

מרלן
24/11/14 20:22

מעולה רונית ! טוב שאת כאן לחזק ולעודד לשמור על בריאות וגוף מאוזנים עלידי תזונה נכונה !

neverest1
07/12/13 3:26

בסין

תמונה אופטימית ונעימה, לא? :)

neverest1
06/12/13 10:37

לשים פה תמונה מהמזרח הרחוק - 

כך נראה על פי הכיתוב ביפנית או סינית

אבל נעלי הבית חמודות.

גם אתם פה.