מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהטריק הקטן שיעזור לכם לרדת במשקל

הטריק הקטן שיעזור לכם לרדת במשקל

חוקרים בחנו 56 מחקרים וקבעו: אם תעמיסו לעצמכם אוכל בצלחות קטנות, תיקחו פחות, תאכלו פחות ותשמינו פחות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

יש הרבה צעדים קטנים וקלים, שיכולים לסייע להילחם בהשמנה באופן משמעותי. אחד מהם הוא צעד פשוט במיוחד – להשתמש בצלחות קטנות יותר.

 

עד היום נערכו יותר מ-50 מחקרים שבחנו אם שימוש בצלחות קטנות מוביל להפחתה בצריכה של מזון. המחקרים הללו הניבו תוצאות שונות – חלקם מצאו כי צלחות קטנות מסייעות להפחית צריכה, אך אחרים מצאו כי הן אינן יעילות.

 

מחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of the Association for Consumer Research בחן את כל המחקרים הקודמים הללו יחד כדי ללמוד על ההשפעה של גודל הצלחת על צריכת המזון. החוקרים, צוות מאוניברסיטת בונד באוסטרליה, אספו 56 מחקרים קודמים שבדקו את ההשפעות של צלחות קטנות על הצריכה במגוון רחב של מצבים משתנים: סוג המזון (חטיפים, פופקורן, גלידה, דגני בוקר, אורז, ירקות, פירות וכדומה), סוג הצלחת (קערה לעומת צלחת וצורות שונות של כלי הגשה), גודל המנה (גודל מנה אחיד שהוגש לנבדקים בצלחות בגדלים שונים, גודל מנה משתנה בהתאם לגודל הצלחת או מנות בהגשה עצמית שגודלן בשליטת הנבדקים) והסביבה (נבדקים שהוזמנו למעבדת מזון לעומת נבדקים בסביבה טבעית כמו מזנון ארוחת בוקר פתוח, שאינם מודעים לכך שבוחנים את צריכת המזון שלהם).

 

שילוב של כל המחקרים הראה כי הפחתה של מחצית מגודל הצלחת הובילה לירידה של כ-30% בכמות המזון שנאכלה בממוצע. כדי להפחית בחצי גודל של צלחת שטוחה נדרש להפחית את קוטר הצלחת ב-30%.

 

כשהחוקרים בחנו את תוצאות המחקרים בהתאם למצבים השונים, הם מצאו שני גורמים חשובים שמגבירים את היעילות של צלחות קטנות בהפחתת הצריכה.

 

ראשית, צלחות קטנות מפחיתות את צריכת המזון בצורה היעילה ביותר אם הסועדים מגישים לעצמם את המנות שלהם. זאת אומרת שאם מספקים לסועדים המוזמנים להגיש לעצמם מזון צלחות קטנות, הם לוקחים פחות וכתוצאה מכך אוכלים פחות. לעומת זאת, לגודל הצלחת אין השפעה על הכמות שנצרכת כאשר הסועדים מקבלים מנות בגודל קבוע בצלחות בגדלים שונים.

 

שנית, צלחות קטנות עובדות הכי טוב אם הצרכנים לא מודעים לכך שבוחנים את צריכת המזון שלהם. החוקרים מצאו שנראה שלשינוי גודל הצלחת אין השפעה על הצריכה אם אנשים מבינים שמתבוננים בהם. ממצא זה מסייע להסביר מדוע מחקרים רבים שנערכו במעבדות מזון לא מצאו השפעה של גודל הצלחת על צריכת המזון.

 

 

9 שינויים קטנים שיעזרו לכם לרזות בלי מאמץ

 

השיטה שתפחית את הקלוריות באורז ביותר מחצי

 

The Journal of the Association for Consumer Research, December 21, 2015

 

גם גודל השולחן משפיע על מידת האכילה, כשאנחנו נוטים לאכול פחות אם המנה מונחת על שולחן יותר גדול...
http://www.sciencedaily.com/releases/2016/01/160119073629.htm