מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהחזייה שתמנע אכילה רגשית

החזייה שתמנע אכילה רגשית

פיתוח חדש של מיקרוסופט: חזייה שעוקבת אחר מדדי גוף שונים ומתריעה כשאוכלים בגלל לחץ


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

רבים מאתנו פונים למקרר או למזווה כשאנחנו חשים לחוצים וכשרע לנו, גם כשאנחנו לא רעבים בכלל. פיתוח חדש של מיקרוסופט - חזייה שמספקת תמיכה מסוג שונה - עשוי למנוע מקרים כאלה.

 

הפיתוח מורכב ממספר חיישנים אותם מחברים לחזייה. החזייה החכמה מודדת את קצב הלב, הנשימה, המוליכות החשמלית של העור ותנועות הגוף, כדי להבחין במצבים בהם אישה רוצה לאכול בגלל לחץ. המידע נשלח מהחזייה לאפליקציה סלולארית שתנסה למנוע מהנשים לאכול במצבים אלה או לפחות להביא לכך שהן יהיו מודעות לכך שהן אוכלות מסיבות רגשיות. 

(Microsoft / December 3, 2013)

 

למה חזייה? אכילה רגשית אומנם נפוצה יותר בנשים מגברים, אבל זו לא הסיבה היחידה בגללה בחרו המפתחים בפריט האינטימי. החזייה מושלמת למדידת EKG (רישום הפעילות החשמלית של הלב), מכיוון שהיא קרובה ללב.

 

מיקרוסופט ניסו ליצור גרסה של הטכנולוגיה בתחתונים, כדי שתתאים גם לגברים, אבל כצפוי, בגלל המרחק הרב מהלב, גרסה זו לא עבדה היטב.

 

החזייה נבדקה במחקר בו נשים שהתנסו בטכנולוגיה דיווחו על הרגשות שלהן במהלך כשש שעות ביום במשך ארבעה ימים. החוקרים מצאו כי החזייה הצליחה לחזות בצורה מדויקת שינויים פיזיולוגיים המלווים אכילה ולחץ.

 

המפתחים ממשיכים לעבוד על הטכנולוגיה בימים אלה. בעיה אחת שהם מנסים לפתור היא שהבטרייה של החזייה מחזיקה כארבע שעות, מה שהופך אותה ללא פרקטית לשימוש יומיומי.

 

 

לפרטים נוספים

 

 

כל ההמצאות במקום הדבר האמתי!

כשאדם לחוץ, כשאדם מתוח (ומהי באמת "אכילה רגשית" אם לא זה?) באופן לגמרי טבעי הוא יבחר את מה שמזיק לו.

כשאדם שלו ורגוע, שוב, באופן טבעי הוא יבחר את מה שמועיל לו.

 

אז במקום למצוא פטנטים, יש להיפתר מהמתח והלחץ.

הדרך היעילה ביותר לעשות זאת, כפי שנבדקה מדעית, זו מדיטציה טרנסנדנטלית.

אז אתם (ואתן) רוצים חזיה שמודיעה לכם מתי אתם לחוצים, או להיפטר מהלחץ?

זו השאלה היעקרית.

 

 

לירי.
05/12/13 7:24

אני מוכנה לקנות ולהטעין בטרייה כל שעתיים :)