החורף כאן - מרקים טעימים ובריאים
תגובות
תגובות
מרק דלעת. ממלאים סיר לחצי הגובה ומרתיחים. במקביל חותכים לקוביות (על מנת שיתבשל מהר) שני קלחי דלעת בינוניים. שלוש בטטות מקולפות חמישה גזרים טריים מקולפים שני תפוחי אדמה בצל גדול אחד (המהדרין מוסיפין שלושה קישואים). מלח פלפל פטרוזיליה (עדיף טריה קצוצה) בזיליקום כנ"ל. למחאת בני ביתי אני נוהג להוסיף פילפל שאטה אדום חריף.
אחרי שהירקות התרככו כדבעי (הגזר הוא האחרון להתרכך לכן הוא המבחן) מרסקים הכל בבלנדר (הכי נוח בבלנדר עמוד ידני).
להגשה: על צלוחית המרק המהביל לצייר עם יוגוט חצי סהר ולנעוץ עלה פטרוזיליה בקצהו.
תגובות
מש או מאש ולעיתים שעועית מאש (שם מדעי: Vigna radiata) הוא סוג קטנית המשמש למאכל, ונפוץ בעיקר במזרח הרחוק. שמות נוספים שבהם משתמשים הם אפונה סינית או שעועית מונג,
[עריכה] שימושים
המש נפוץ מאוד בסין, שם הוא משמש בעיקר להכנת נבטים, המוכרים כ"נבטים סיניים". בהודו, פולי מש מקולפים משמשים להכנת דהאל, תבשיל הודי מסורתי. המש משמש כחומר גלם בסוגי מאכלים רבים ושונים, בין השאר אפילו גלידות מש, הנפוצות בארצות המזרח הרחוק.
[עריכה] בריאות
לשעועית המש ערכים תזונתיים מצוינים, היא קלה לעיכול ומכילה המון סיבים תזונתיים, חלבונים ויטמינים ומינרלים כמו ברזל.
[עריכה] גידול
גידול טרופי (אף סוב-טרופי) גדל (בארץ ישראל) במהלך העונה החמה. זריעה באביב וגדילה בקיץ. יגדל בהצלחה בקרקע המכילה: חול, טין וחרסית.
תגובות
זהרו משורש, בצל - יש בהם לא מעט פחמימות
תגובות
תודה לך שרון יוכי היקרה
אהבתי את תגובתך האוהבת.
מועדים לשמחה,
ב ר ו ך
תגובות
תגובות
תגובות
תגובות
אכן מרגישים את הסתו וגם אני מכירה את מרק הבורשט של סבתא אבל אשמח לשתף במרק הצורבה הרומני מהבית קצת עבודה,אבל שווה כל השקעה.
חומרים צרור סלרי חצי צרור שמיר וכמה ענפי פטרוזילה
בצל כמה שיני שום,שני גזרים, פלפל ירוק בהיר,אדום, וצהוב ,עגבניה אחת וקישוא ותפוח אדמה אחד,או בטטה או שניהם
אתת כל הירקות חותכים לקוביות ומטגנים במעט שמן זית
מוסיפים מים עד כמחצית הסיר,וומרתיחים,
עוברים להכנת כדורי הבשר
חצי קילו בשר בקר וחצי כוס אורז, פרוסת חלה ,רטובה ומעוכה בצל קצוץ,דק, דק ושן שום מעוכה
כשהמים רותחים יוצרים כדורים ומוסיפים אותם.
תיבול:בכוס מים רותחים אני ממיסה ,2 כפות מרק עוף
כף תיבול צלי,כפית פפריקה מתוקה,וקצת פלפל שחור
לבשל כשעה ובתאבון וכן אנא השתמשו בסיר גדול
לא לדאוג, נגמר מהר.