לחץ דם
מנהלי קהילה
הגבלות על עישון מפחיתות שיעור העישון באוכלוסיה
הגבלות ואיסורים על העישון ברמה הלאומית, מובילים לירידה בשיעור האוכלוסיה המעשנת ובחשיפה לעישון פאסיבי
במחקר חדש שפורסם החודש אושרה ההיפותיזה כי ככל שיהיו יותר הגבלות ואיסורים על עישון, כך החשיפה לעישון אקטיבי ופאסיבי, הולכת ויורדת. במחקר השתתפו 27 מדינות באירופה. החוקרים השתמשו במדד שנקרא Tobacco Control Scale (TSC score), שכולל בתוכו את האמצעים העיקריים הננקטים ברמה הלאומית למניעת עישון, ובדקו השפעת מדד זה על החשיפה לעישון בארצות השונות.
החוקרים מצאו כי במדינות הנוקטות באמצעים רבים למניעת עישון, עם מדד TCS גבוה, שיעור האוכלוסיה המעשנת, הן בבית והן במקומות העבודה, קטן משמעותית, וכך גם שיעור החשיפה הפאסיבית לעשן סיגריות.
במדינות כמו אנגליה, אירלנד, מלטה ושבדיה, שם קיימת מדיניות האוסרת עישון במקומות ציבוריים, החשיפה לעישון היתה פחותה משמעותית, לעומת מדינות כמו צ'כיה, גרמניה, לוקסמבורג, יוון ואוסטריה, שכמעט ואינן נוקטות באמצעים למניעת העישון.
ספרד היתה יוצאת דופן משאר מדינות אירופה, בעובדה כי ה-TCS שלה הינו גבוה, והיא נוקטת באמצעים רבים למניעת עישון, ולמרות זאת שיעור החשיפה לעישון בספרד הינו מהגבוהים יותר. דבר זה נובע, קרוב לודאי, מהעובדה שמחיר הסיגריות בספרד הינו מהנמוכים ביותר באירופה. החוקרים הראו כי העלאת מחירי הטבק הינו האמצעי היעיל ביותר להפחתת שיעור העישון, וזאת משמעותית יותר מאשר מתן טיפולים להפסקת עישון.
נקיטת אמצעים ומדיניות להפחתת עישון ברמה הלאומית, אכן מובילה להפחתת שיעור המעשנים והנחשפים לעישון פאסיבי, מה שעשוי בהחלט להוביל לירידה בתחלואה קרדיווסקולרית ומניעת סרטן, ובמיוחד סרטן ריאות.
www.medicalnewstoday.com/articles/212832.php
תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה