מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
האקרים יכולים לפרוץ שתלים רפואיים
מומחים מזהירים: הצלחנו לפרוץ למכשור רפואי מושתל ולשבש את פעילותו באופן שעלול לסכן חיים
שתלים רפואיים רבים פגיעים למתקפות של האקרים העלולות לסכן את חיי המשתמשים בהם. כך מזהירים מומחים לבטיחות שבדקו את הנושא. בינתיים לא ידוע על מקרים של מתקפות האקרים ששיבשו מכשור רפואי.
אנשים רבים עם בעיות רפואיות כרוניות זוכים לחיים פעילים בזכות שתל רפואי שמנטר את מצבם ומתערב במידת הצורך, כמו קוצב לב שמווסת את קצב הלב או משאבה המספקת אינסולין במידת הצורך לחולי סוכרת.
חוקר אבטחה בשם ג'ק ברנבי מחברת McAfee גילה לאחרונה כי הקשרים האלחוטיים המשמשים להעברת מידע מהמכשירים האלה מותירים אותם חשופים למתקפות.
תוך שבועיים של עבודה, ברנבי מצא דרך לסרוק ולהפריע לתקשורת האלחוטית של משאבות אינסולין. סוכרתיים מזריקים אינסולין כדי לווסת את רמות הסוכר בדם. אבל יותר מידי אינסולין עלול להיות מסוכן. משאבות אינסולין אמורות לספק את הכמות הדרושה בהתאם למצב. בראיון ל- BBC אמר ברנבי כי כעת הוא יכול להשפיע על כל משאבת אינסולין בטווח של 91 מטר. הוא יכול לגרום למשאבה הזאת להעביר את כל האינסולין שקיים במחסנית שלה בבת אחת למטופל, מה שעלול לגרום לבעיות קשות.
לפני כמה שנים, בעבודה דומה, פרופ' קווין פ'ו, מדען מחשב מאוניברסיטת Massachusetts Amherst, גילה כי ניתן ללכוד אות אלחוטי ששולט בפעילות הדפיברילטור - קוצב לב המורכב מאלקטרודות המוחדרות לתוך הלב. הדפיברילטור יודע לזהות הפרעות קצב בעלות פוטנציאל קטלני ומעביר שוק חשמלי מתוך הלב עצמו בהתאם. באמצעות שידור האות שהצליחו ללכוד ניתן לכבות את הדפיברילטורים הסמוכים.
עד היום לא ידוע על מקרים של מתקפות האקרים ששיבשו מכשור רפואי, אך לדברי המומחים, מוטב להשקיע בתיקון פרצות אלה, כדי למנוע את המקרה הראשון. לדבריהם, יש עוד עבודה בהגנה על שתלים מפני התקפות זדוניות, במיוחד כשהם מתפתחים יותר ויותר ונסמכים יותר על אותות אלחוטיים ועל רשת האינטרנט.
אלה הר-נוי
אכן תרחיש מפחיד, אבל הפרסומים האלה עושים המון רעש והתקווה היא שבניגוד לדברים אחרים - ימצאו דרך לתקן את זה וליצור אבטחה מתאימה לפני שמשהו רע קורה.
חברות התרופות והטכנולוגיות התחילו לעבוד על זה במרץ עקב הפרסומים.
עוד משהו מרגיע ששמתי לב אליו - הפוגע צריך להיות בסביבת האדם בו מושתל המכשיר. בינתיים, טפו טפו, זה לא משהו שאפשר להפעיל ולפגוע באנשים בצורה המונית.
אם יקרה מקרה של שימוש בטכנולוגיות הללו לרעה, אין לי ספק שינסו להלחם על אישום כבד מאוד, כמו רצח בכוונת תחילה.
אבל אנחנו עוד לא שם...אני מקווה לפחות
yogibear
מדאיג מאוד. אבל אם יהא עונש חמור ביותר על נסיונות שיבוש כאלו של מכשירים תומכי חיים , והמחוקק יתייחס לנסיונות אלו כמשהו בסגנון נסיון רצח בכוונה תחילה עם 30 שנים לפחות מאחורי סורג ובריח , אני מניח שאנשים יחשבו פעמיים אם לעשות את זה או לא.
ס"ה, מה ההבדל בין זה לבין רצח ? מבחינתי אין כל הבדל. ברגע שבמקום להזריק 10 יח"ד אינסולין האקר יזריק במזיד ובכוונה תחילה 100-150 יח"ד ,קיימת סבירות מסויימת שיהרוג את מי שמחובר למשאבה או יגרום לו נזק קשה . כנ"ל לגבי קוצבי לב ודומיהם.