מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
האם תה באמת מגן מפני מחלות לב?
מחקר-על מצא כי תה שחור לא מגן מפני מחלות לב כליליות. לתה ירוק לעומת זאת, ייתכן ויש השפעה מגנה
האם תה אכן מסייע להגן מפני מחלת לב כלילית? סקירת מחקרים חדשה שפורסמה בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition הגיעה למסקנה כי אין הוכחות מספקות כיום לכך שתה שחור מגן מפני התפתחות מחלת לב כלילית. יחד עם זאת, יש מידע מוגבל שמראה כי ייתכן וקיים קשר בין צריכת תה ירוק ובין סיכון מופחת למחלת לב כלילית.
מחקרים אפידמיולוגים שבדקו את הקשר בין צריכת תה והסיכון למחלת לב כלילית הגיעו לתוצאות לא עקביות. החוקרים סקרו מחקרים מהתחום, על מנת לבדוק אם אכן קיים קשר שכזה.
הם איתרו במאגרי המידע הרפואיים 18 מחקרים שנערכו בין השנים 1966 ו-2009, 13 מהם נערכו על תה שחור וחמישה על תה ירוק.
ניתוח הנתונים לא מצא קשר משמעותי מבחינה סטטיסטית בין צריכת תה שחור וסיכון להתפתחות מחלת לב כלילית. בין הקבוצה שצרכה את הכמות הגבוהה ביותר של תה שחור לזו שצרכה את הכמות הנמוכה ביותר היה הבדל של 8% בסיכון למחלת לב כלילית. יחד עם זאת, הם מצאו קשר משמעותי בין צריכת תה ירוק לסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם. בקרב אלה שצרכו את כמויות התה הירוק הגבוהות ביותר, הסיכון למחלת לב כלילית היה נמוך ב- 28%. כל כוס תה ירוק נוספת ליום הפחיתה ב-10% את הסיכון להתפתחות מחלת לב כלילית.
החוקרים סיכמו כי המידע שהם סקרו לא תומך בכך שלתה שחור יש השפעה מגנה מפני מחלות לב כליליות. לדבריהם, המידע המוגבל אודות צריכת תה ירוק תומך בכך שצריכתו מפחיתה סיכון למחלות לב, אבל נדרשים מחקרים נוספים בנושא כדי להוכיח שאכן קיים קשר כזה.
, doi: 10.3945/ajcn.110.005363Am J Clin Nutr
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה