השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
האם קצב האכילה משפיע על הכמות שנאכל?
מחקר: אכילה איטית משפיעה על כמות הקלוריות שצורכים בארוחה. באנשים שמנים ההשפעה לא הייתה משמעותית
האם אכילה בקצב איטי תגרום לכם לאכול פחות באופן משמעותי? ייתכן, אבל לא בהכרח, לפחות לא אם אתם שמנים. כך מצאו חוקרים מאוניברסיטת טקסס הנוצרית.
קבוצה של אנשים במשקל תקין וקבוצה של אנשים עם עודף משקל או השמנה התבקשו לאכול ארוחה אחת לאט וארוחה אחרת בקצב מהיר יותר, בתנאים מבוקרים. לפני הארוחה האיטית הורו לנחקרים לדמיין כי אין להם מגבלות זמן, לקחת נגיסות קטנות יותר, ללעוס היטב ולעצור ולהניח את הסכו"ם בין ביס לביס. לפני הארוחה בקצב המהיר הורו לנחקרים לדמיין שיש להם מגבלת זמן, לקחת נגיסות גדולות, ללעוס במהירות ולא להניח את הסכו"ם. החוקרים ניתחו כמה רעבים ומלאים הנחקרים חשו לפני ואחרי כל ארוחה.
תוצאות המחקר שפורסמו בכתב העת Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, הראו כי אנשים במשקל תקין צרכו 88 פחות קלוריות בממוצע כאשר הם אכלו לאט יותר, בהשוואה למה שצרכו כשאכלו מהר יותר. לעומת זאת, אנשים בקבוצת העודף משקל וההשמנה צרכו 58 קלוריות פחות כשהם אכלו לאט – הבדל לא משמעותי מבחינה סטטיסטית.
החוקרים מציינים כי ההבדל בין הקבוצות עשוי להיות קשור לעובדה שהנחקרים בקבוצת השמנים ובעלי עודף המשקל אכלו סך הכל פחות בשתי הארוחות, ייתכן שהסיבה לכך היא שהם היו מודעים לעצמם יותר בזמן האכילה.
המחקר גם מצא כי בשתי הקבוצות הנחקרים חשו פחות רעבים בהמשך היום, לאחר האכילה האיטית בהשוואה לאכילה המהירה.
החוקרים בדקו כמה מים הנחקרים שתו במהלך הארוחות ומצאו כי כשהנחקרים אכלו בקצב איטי יותר הם שתו כמויות גדולות יותר (27% יותר בקבוצת המשקל הרגיל ו-33% בקבוצת השמנים), מה שעשוי היה להשפיע על צריכת המזון שלהם.
מספר מחקרים קודמים שבחנו את הנושא הגיעו למסקנות דומות, אך היו גם כאלה שמצאו אחרת. בשנת 2012 פורסם מחקר שמצא כי אנשים שאוכלים לאט לא אוכלים פחות.
Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, DOI: 10.1016/j.jand.2013.11.002
avi5199
מה שכן עובד זה לאכול מנה ראשונה כמו מרק או סלט ולחכות רבע שעה לפני שאוכלים את המנה העיקרית.
חבר שלי הוריד הרבה בשיטה הזאת.
הסיבה היא שלמערכת לוקח זמן לתת הרגשת שובע ולכן אחרי רבע שעה פחות רעבים ואוכלים פחות.