מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהאם קצב האכילה משפיע על הכמות שנאכל?

האם קצב האכילה משפיע על הכמות שנאכל?

מחקר: אכילה איטית משפיעה על כמות הקלוריות שצורכים בארוחה. באנשים שמנים ההשפעה לא הייתה משמעותית


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

האם אכילה בקצב איטי תגרום לכם לאכול פחות באופן משמעותי? ייתכן, אבל לא בהכרח, לפחות לא אם אתם שמנים. כך מצאו חוקרים מאוניברסיטת טקסס הנוצרית.

 

קבוצה של אנשים במשקל תקין וקבוצה של אנשים עם עודף משקל או השמנה התבקשו לאכול ארוחה אחת לאט וארוחה אחרת בקצב מהיר יותר, בתנאים מבוקרים. לפני הארוחה האיטית הורו לנחקרים לדמיין כי אין להם מגבלות זמן, לקחת נגיסות קטנות יותר, ללעוס היטב ולעצור ולהניח את הסכו"ם בין ביס לביס. לפני הארוחה בקצב המהיר הורו לנחקרים לדמיין שיש להם מגבלת זמן, לקחת נגיסות גדולות, ללעוס במהירות ולא להניח את הסכו"ם. החוקרים ניתחו כמה רעבים ומלאים הנחקרים חשו לפני ואחרי כל ארוחה.

 

תוצאות המחקר שפורסמו בכתב העת Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, הראו כי אנשים במשקל תקין צרכו 88 פחות קלוריות בממוצע כאשר הם אכלו לאט יותר, בהשוואה למה שצרכו כשאכלו מהר יותר. לעומת זאת, אנשים בקבוצת העודף משקל וההשמנה צרכו 58 קלוריות פחות כשהם אכלו לאט – הבדל לא משמעותי מבחינה סטטיסטית.

 

החוקרים מציינים כי ההבדל בין הקבוצות עשוי להיות קשור לעובדה שהנחקרים בקבוצת השמנים ובעלי עודף המשקל אכלו סך הכל פחות בשתי הארוחות, ייתכן שהסיבה לכך היא שהם היו מודעים לעצמם יותר בזמן האכילה.

 

המחקר גם מצא כי בשתי הקבוצות הנחקרים חשו פחות רעבים בהמשך היום, לאחר האכילה האיטית בהשוואה לאכילה המהירה. 

 

החוקרים בדקו כמה מים הנחקרים שתו במהלך הארוחות ומצאו כי כשהנחקרים אכלו בקצב איטי יותר הם שתו כמויות גדולות יותר (27% יותר בקבוצת המשקל הרגיל ו-33% בקבוצת השמנים), מה שעשוי היה להשפיע על צריכת המזון שלהם.

 

מספר מחקרים קודמים שבחנו את הנושא הגיעו למסקנות דומות, אך היו גם כאלה שמצאו אחרת. בשנת 2012 פורסם מחקר שמצא כי אנשים שאוכלים לאט לא אוכלים פחות.

 

 

Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, DOI: 10.1016/j.jand.2013.11.002

 

avi5199
12/02/14 16:51

מה שכן עובד זה לאכול מנה ראשונה כמו מרק או סלט ולחכות רבע שעה לפני שאוכלים את המנה העיקרית.

חבר שלי הוריד הרבה בשיטה הזאת.

הסיבה היא שלמערכת לוקח זמן לתת הרגשת שובע ולכן אחרי רבע שעה פחות רעבים ואוכלים פחות.