אירוע מוחי
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
האם צריכת שוקולד מורידה סיכון לשבץ מוח?
מרכיב הפלבנול שבשוקולד מגן על המח
אנו נוהגים להתייחס לשוקולד כאל ממתק עתיר סוכר ,שומן וקלוריות, אולם מחקרים חדשים מעלים את האפשרות כי צריכת שוקולד מתונה עשויה להוריד את הסיכון לשבץ.
המרכיבים החיונים בשוקולד הינם הפלבונאידים שהינם נוגדי חמצון רבי עוצמה.
עד כה פורסמו משלושה מחקרים שניסו להעריך את סגולתו של השוקולד במניעת שבץ. למרות שהמחקר הראשון לא מצא כי צריכת שוקולד מורידה סיכון לשבץ או מוות, שני המחקרים הנוספים העלו כי צריכה שבועית של שוקולד מורידה באופן מובהק את הסיכון.
אין ספק שיש צורך במחקרים נוספים להבהרת העניין, אולם נראה כי בשלב זה צריכה מתונה של שוקולד,במיוחד כזה בעל אחוזי קקאו גבוהים במיוחד, עשויה להיות יעילה. כמובן שחולים בסוכרת או בעלי משקל עודף צריכים להמנע מצריכתו של הממתק.
מחקר נוסף ממרילנד (עם עכברים) הראה שמרכיב בשוקולד הכהה, הפלבנול (epicatechin) הוא שמגן על המח בזמן השבץ.
הרעיון הגיע מנתונים של שבט קונה ליד חוף פנמה שתושביו היו עם שעור שבץ זעום כפי הנראה בגלל המנהג המקומי של שתיית משקה קקאו מר.
Cerebral Blood Flow & Metabolism advance, online publication 5 May 2010
תרגום ועריכה: ד"ר איתן אוריאל