לחץ דם
מנהלי קהילה
האם פלפל חריף מסייע להפחתת לחץ דם?
מחקר חדש: המרכיב התורם לחריפותו של הפלפל כנראה גורם לירידת לחץ דם
פלפל חריף עשוי להיות מה שכל חולה עם יתר לחץ דם זקוק לו. על פי מחקר סיני חדש שפורסם בכתב העת Cell Metabolism, מניסיונות שבוצעו בחולדות עם יתר לחץ דם גנטי, נמצא כי מרכיב הקפסאיצין, התורם לחריפותו של הפלפל, מפחית את לחץ הדם אם צורכים אותו בטווח ארוך.
הקפסאיצין מפעיל תעלה הנמצאת בדפנות כלי הדם, שהפעלתה גורמת לעליה בייצור תחמוצת חנקנית (Nitric Oxide), גז הגורם להרחבה של כלי הדם, המובילה לירידת לחץ הדם.
האם זה פועל גם באדם? קיימים רמזים ראשוניים מנתונים אפידמיולוגים, לפיהם באזורים בסין, שם מקובל לאכול אוכל חריף מאוד, עם כמויות גדולות של פלפל חריף, שכיחות יתר לחץ הדם באוכלוסיה נמוכה יותר לעומת אזורים אחרים בסין, שם אוכלים פחות פלפל חריף.
לא ברור עדיין כמה פלפלים חריפים שכאלו צריך לאכול מדי יום כדי להשיג השפעה מיטיבה על לחץ הדם, ויש צורך במחקרים קליניים שיבדקו סוגיה זו. השאלה היא רק האם נעמוד בחריפות...
Cell Metabolism, Volume 12, Issue 2, 130-141, 4 August 2010
תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה
על היתרונות הנוספים של הקפסאיצין שבפלפל- הרזיה והפחתת כאב