מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותהאם סוד הריפוי טמון בשריון הסרטן?

האם סוד הריפוי טמון בשריון הסרטן?

חוקרים אמריקאים מצאו כי סוכר פשוט שנמצא בקליפת השריון של סרטנים עשוי לרפא חוט שדרה פגוע


שריון הסרטן- תקווה חדשה לנפגעי חוט שדרה (צילום: אתר סטוק פוטוז)
שריון הסרטן- תקווה חדשה לנפגעי חוט שדרה (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

תקווה חדשה לנפגעי חוט שדרה: ציטוזן (Chitosan), סוכר שנמצא בקליפת שריון של יצורים ימיים כמו סרטנים. נראה כי החומר יכול לתקן פגמים בחוט השדרה ולשחזר תפקוד עצבי.

איך זה עובד? סוכר מעורבב עם מים סטריליים מוזרק לזרם הדם ואז נודד לאזור הפגוע בחוט השדרה. כשהוא מגיע לאזור הפגוע הוא מצפה את החורים שנוצרים בחוט השדרה. "המדע עבר לכיוון חדש. בעבר היינו בודקים תרופות להקטנת הנזק. עכשיו אנחנו מסתכלים על תיקון מלא" אומר פרופסור ריצ 'רד בורגנס, חלוץ הטיפול החדש. "אני מאמין כי המוצר יכול לשמש גם כדי לתיקון נזק מוחי והטיפול ככל הנראה הוא ללא תופעות לוואי". הטיפול החדש יעבוד באופן היעיל ביותר אם ינתן בהקדם האפשרי לאחר פציעה בחוט השדרה או פגיעה מוחית. היתרון המרכזי שלו זה שהוא אינו רעיל.

עד כה, החומר נוסה בהצלחה על שרקנים ובקרוב יחלו ניסויים בבני אדם. "חוט השדרה של שרקנים דומה מאוד לזה של בני אדם. הוא פשוט קטן יותר" אומר פרופסור בורגנס.

 

הגילוי שפורסם השבוע בכתב העת המדעי- The Journal of Experimental Biology הוא של יאנגמן צ 'ו, כימאית בצוותו של פרופסור בורגנוס, שמצאה כי סוכרים מסוימים מסוגלים לתקן את קרום התא שניזוק. צ 'ו וצוותה ניסו לברר האם הזרקת סוכר תוכל לשחזר את היכולת של חוט השדרה לשדר אותות חשמליים למוח דרך אזור פגוע. בניסוי שבוצע נמצא כי 30 דקות בלבד לאחר הזרקת הסוכרים למכרסמים, אותות חזרו למוחם.

 

"זוהי ההתפתחות המרגשת ביותר שקשורה לפגיעות חוט שדרה ופגיעות מוחיות מאז מלחמת העולם השנייה. אני נרגש מאוד" אומר פרופ' בורגנס "שימוש בכימיקלים כדי לתקן את מערכת העצבים שנפגעה היא דרך חדשה לגמרי לטפל באנשים עם פציעות קשות מסוג זה. זה מדהים שאחד מאותם כימיקלים התברר להיות סוכר פשוט".

לפרופסור בורגנס וצוותו הישגים מכובדים בפיתוח טיפולים לסובלים מנזק עצבי. הם כבר גילו חומר המיועד לטיפול ותיקון של חוט השדרה הנקרא פוליאתילן גליקול שבימים אלה נמצא בתהליך ניסוי בבני אדם. הצוות היה גם מאחורי "Ampyra" טיפול חדש לשיפור יכולת ההליכה בקרב חולי טרשת נפוצה.
 

מתוך-PhysOrg

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן