מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהאם מריחואנה פוגעת באיכות השינה?

האם מריחואנה פוגעת באיכות השינה?

מחקר מצא קשר בין שימוש במריחואנה בעבר או בהווה לבעיות שינה. האם זה אומר שמריחואנה פוגעת בשינה?


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

היסטוריה של שימוש בקנאביס נקשרה לסבירות גבוהה לכך שאדם ידווח על קשיים בהירדמות, קשיים לשמור על השינה, שינה לא מרעננת ותחושה של ישנוניות במשך היום. כך עולה ממחקר שיוצג השבוע בכנס SLEEP 2014 – הכנס השנתי של החברות המקצועיות לשינה.

 

המחקר, אותו ערכו חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה, כלל מבוגרים בגילאי 20-59 שהשיבו על סקר בריאות לאומי. 1,811 מהמשתתפים דיווחו על היסטוריה של שימוש בסמים. החוקרים הגדירו את השימוש במריחואנה ככל היסטוריה של שימוש, ובדקו את הגיל בשימוש הראשון ומספר הפעמים שהאדם השתמש במריחואנה בחודש האחרון.

 

לפי הודעה לעיתונות שפרסמה האקדמיה האמריקאית לרפואת שינה, תוצאות ניתוח הנתונים מעלות את האפשרות ששימוש במריחואנה בעבר או בהווה קשור לסיכון מוגבר לתסמיני נדודי שינה. הקשר החזק ביותר נמצא במבוגרים שהתחילו להשתמש במריחואנה לפני גיל 15 – לאלה שהתחילו להשתמש במריחואנה בגיל זה, בלי קשר לשימוש שלהם במריחואנה בהווה, היה סיכון יותר מכפול (פי 2.28) לבעיות חמורות בהירדמות וכמעט כפול (פי 1.99) לתחושת ישנוניות יתר במשך היום. בניתוח הנתונים החוקרים לקחו בחשבון מספר משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות בהם גיל, מין והשכלה. 

 

המחקר אומנם מצביע על קשר, אך הוא לא יכול להוכיח כי מדובר בקשר של סיבה-תוצאה. שימוש במריחואנה עשוי לגרום לתסמיני נדודי שינה בהמשך, אך לחילופין ייתכן שלאנשים שמתחילים להשתמש במריחואנה מוקדם יותר סבירות גבוהה יותר לחוות נדודי שינה מסיבות אחרות, כמו לחץ. נדודי שינה עשויים אפילו להיות אחת הסיבות בגללן אנשים מתחילים (או ממשיכים) להשתמש במריחואנה, אם כי מהעדויות שעולות מהמחקר הנוכחי המריחואנה כנראה לא אפקטיבית לבעיות שינה, מאחר ואנשים שהשתמשו בה עדיין חוו בעיות שינה. כעת נדרשים מחקרים נוספים בנושא. 

 

 

מקור: American Academy of Sleep Medicine

 

ד--ר-גור-רות
06/06/14 21:46

רק להזכיר לכל חובבי הקונספירציות באשר הם שהמחקר בוצע בפנסילבניה, מדינה ששיכת לארה"ב שמבצעת כעת מהלכים ללגליזציה של קנביס לשימוש כללי...

מעבר לכך המאמר פורסם בספרות מקצועית עם ביקורת עמיתים, המדורגת מאד גבוה באמינותה. 

עם כל הכבוד, מדוב רבמחקר מאד רציני וחף מכל השפעות מסחריות. 

נראה לי כי הקונספירציות אם הם קיימות קיימות במגרש שלכם - האם יכול להיות, ואני רק מעלה תהיה שהחומר משפיע על שיקולך דעתכם?

ד"ר גור. 

skai
05/06/14 11:26

אני בן 45 ומשתמש לא בצורה קבועה עקב המחיר היקר . זה מחקר טוב עבור חברות התרופות, אני לקחתי מספר כדורים לשינה וממש הרס לי את היום, הייתי רדום ולא מועיל...  עם המריחואנה ישנתי כמו תינוק וחידשתי אנרגיות , זה פשוט מכבה את המוח ונותן שלווה ויכולת להירדם,  חב שאני צריך לחפש ולזרוק כל כך הרבה כסף עבור משהו שגודל בטבע!!!

צסלי
05/06/14 10:35

אני בת 64 והשתמשתי בעבר במריחואנה.  התחלתי לעשן בגיל 30 לערך, לא רציף, לא כבד.  כבר כמה שנים איני משתמשת(למרות שמאד הייתי רוצה כעזרה להפחתת כאב).  בשנות ה"עישון"  ישנתי נפלא, הייתי יצירתית ואמפתית.  היום אני אכן חווה בעיות בהרדמות אך לא בשינה.  ממש לא בטוחה לגבי ה"מחקר" הזה, נשמע לי מגמתי.  הרבה אנשים שאני מכירה שהשתמשו במריחואנה מידי פעם וגם היום צורכים צמח מופלא זה, מעולם לא חוו בעיות כאלה.  יש לקחת בחשבון גם גורצים אחרים, כגון נושאים בריאותיים שונים וסביבה בה נמצא ה"משתמש"