מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותהאם מריחואנה מפחיתה סיכון לסוכרת?

האם מריחואנה מפחיתה סיכון לסוכרת?

מחקר מצא כי אצל אנשים המשתמשים במריחואנה יש שליטה טובה יותר על רמות הסוכר בדם


מחקרים מצאו שכיחות נמוכה יותר של השמנה וסוכרת סוג 2 באנשים המשתמשים במריחואנה (צילום: Shutterstock)
מחקרים מצאו שכיחות נמוכה יותר של השמנה וסוכרת סוג 2 באנשים המשתמשים במריחואנה (צילום: Shutterstock)

שימוש במריחואנה באופן קבוע קשור למדדים חיוביים מבחינת השליטה ברמות הסוכר בדם והסיכון לסוכרת. חוקרים מצאו כי לאנשים המשתמשים במריחואנה יש רמות נמוכות באופן משמעותי של אינסולין בצום וסיכון מופחת לעמידות לאינסולין.

 

למרות שאנשים המשתמשים במריחואנה נוטים לצרוך יותר קלוריות בממוצע בהשוואה לאנשים שלא משתמשים בסם, מחקרים אפידמיולוגים שנערכו בעבר מצאו שכיחות נמוכה יותר של השמנה וסוכרת סוג 2 בקרב אנשים המשתמשים במריחואנה, בהשוואה לאנשים שמעולם לא השתמשו במריחואנה.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת The American Journal of Medicine ביקש לבחון את הקשר בין שימוש במריחואנה לרמות האינסולין ולעמידות לאינסולין – גורם סיכון משמעותי להתפתחות של סוכרת סוג 2.

 

לשם כך, חוקרים ממספר מרכזים רפואיים השתמשו במידע שהתקבל מסקרים לאומיים שנערכו בארצות הברית בין השנים 2005 ל-2010. הם בחנו נתונים של 4,657 אנשים שהשלימו שאלונים על שימוש בסמים. 579 מתוכם היו מעשני מריחואנה בהווה, כ-2,000 השתמשו במריחואנה בעבר אבל לא השתמשו בה לאחרונה וכ-2,000 מעולם לא השתמשו במריחואנה.

 

רמות האינסולין והסוכר בדם של כל הנחקרים נבדקו באמצעות בדיקות דם לאחר צום של 9 שעות והחוקרים העריכו את העמידות לאינסולין של כל אחד מהם.

 

משתתפים שדיווחו על שימוש במריחואנה בחודש האחרון היו בעלי רמות נמוכות יותר של אינסולין בצום ושל עמידות לאינסולין ורמות גבוהות יותר של כולסטרול HDL המכונה גם "הכולסטרול הטוב". עוד מצאו החוקרים קשר בין שימוש במריחואנה והיקף מותניים קטן יותר.

 

למשתמשים במריחואנה בהווה היו רמות אינסולין בצום נמוכות ב-16% בהשוואה לנחקרים שדיווחו כי מעולם לא השתמשו במריחואנה.

 

באלה שדיווחו על שימוש במריחואנה לפחות פעם אחת, אך לא בחודש האחרון, הקשר היה חלש באופן משמעותי. ממצא זה מעלה את האפשרות שההשפעה של מריחואנה על האינסולין והעמידות לאינסולין קיימת בתקופת השימוש בחומר.

 

החוקרים מציינים כי כיום, כאשר יותר ויותר אנשים משתמשים במריחואנה, גם מסיבות רפואיות, יש צורך ביותר מחקרים על ההשפעות של הסם.

 

 

לא הכל ורוד בשדה המריחואנה

 

The American Journal of Medicine, published online 16 May 2013

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט 

 

יש לי פציאנט  בן 50 שנוטל קאנביס עקב נוירופאתיה פריפרית קשה ביותר מלווה בכאב בלתי נסבל  . הוא ניסה כל טיפול אפשרי כולל אופיאטים במינונים גבוהים שלא עזרו לו כמעט כלל. הוחלט לתת לו אישור לקאנביס רפואי ומאז הבנאדם ממש מאושר. איכות החיים שלו חזרה כמעט לחלוטין לנורמה . והוא מעשן בעיקר לפני השינה כדי שיוכל במשך היום לנהוג והוא מקפיד על לא לעשן לפחות 6 שעות לפני נהיגה .   השפעת הקאנביס  טובה מאד  ונמשכת  באופן מלא עד לשעה 12 בצהריים וגם לאחר  מכן עדיין ניכרת ההשפעה נוגדת הכאב.

כבר מזמן הוא שם לב לירידה ברמת הסוכר  וההמוגלובין המסוכרר שלו ירד  באופן משמעותי. הוא הפסיק תרופה פומית אחת  נגד סוכרת לאחר התחלת השימוש בקנאביס  וכל הזמן ההמוגלובין המסוכרר  הרמת ירידה מה שלא הצליח לעשות קודם  עם התרופות האחרות . הוא גם יותר רגוע  וכך הוא מנטר את רמות הסוכר שלו 5 פעמים ביום  גם כדי לחגוג את הירידה, גם לראות שאיננו נכנס להיפו , וגם כי הוא מודע לכך שריכוז החומרים במכל משלוח שהוא מקבל יכול להשתנות.

מסקנתי : לאנשים המתאימים זהו פתרון מדהים.

ד"ר יעקב פוגלמן  

ד--ר-גור-רות
26/05/13 16:46

עדיין ניתן לקרוא את המאמר ההוא בפורום כאב. 

הבעיה העיקרית עם צמח הקנביס היא שיש בו יותר מידי חומרים פעילים יחד וריכוזם וכמותם משתנים עם העונות. 

לקנביס יש בהחלט תופעות לוואי ואפילו חלקן קשות חלקן בלתי הפיכות וחלקן לטווח ארוך מאד  - מאידך יש לו גם תכונות טובות. 

קנביס עושה היפוגליקמיה שלאנשים סכרתיים עלולה להיות מאד חדה.

הוא רחוק מלהיות עדיין בסיס טוב לטיפול נגד סכרת, אבל ההוא בהחלט בסיס טוב למחקר ואני מקווה שבהמשך יתגלו החמרים הפעילים האחראיים לאפקטים החיוביים ונצליח לסנטז מהם תרופות שימושיות!

לצמח זה יש פוטנציאל ברפואה וכולי תקווה שהוא ימומש.  

ד"ר גור. 

taly1
24/05/13 17:51

היתי  מציע  לך  להשתמש  בטיפות  או  עוגיות . החומר  הפעיל  זהה. בכדי  למנוע  ממך  כאב  וסבל  נוסף כדאי  שתבקרי  במרפאת  כאב  ותמצאי מינון  שמתאים  לך. בכל  מקרה . רפואה  שלמה.

חשוב לזכור שלקנביס, כמו לכל "תרופה" יש גם תופעות לוואי לא מבוטלות ואם זכרוני אינו מטעה אותי, ד"ר רות גור פרסמה פה בעבר מאמר שדן בהרחבה בכל התופעות הרצויות ופחות רצויות של הקנביס..

נועה7
21/05/13 10:00

לא משתמשים נכון בסיגריה זה אכן גורם צריבה בגרון. כדי למנוע צריבה לפני שאיפה קחי שלוק מיץ ותעשי שאיפה תוך כדי שאת מצמידה מצית דולק לקצה הסיגריה ומיד אחרי שאיפה עוד שלוק מיץ. בהתחלה עושים שאיפה או שתיים ולאט מעלים מינון. הכי טוב ליטול קנאביס באידוי. את יכולה לשכור מאייד וולקאנו לחודש ולנסות או לקנות מאייד קטן ( וולקאנו מצויין, אבל נורא יקר). כשאת נוטלת באידוי ושותה מיץ לפני ואחרי כל שאיפה וכל כמה שאיפות אז בכלל לא תהיה צריבה בגרון. יש גם שמן קצת פחות יעיל, השפעתו מתחילה אחרי כחצי שעה אבל נמשכת יותר זמן.

אוגינץ שהיא מטפלת בי :)

אלה-הר-נוי
20/05/13 21:17

הכי טוב להתיעץ בנושא בקבוצה באתר של משתמשים בקנביס רפואי 

בימים הקרובים יעלה באתר מדריך מקיף בנושא השימוש בקנביס 

עליזה-יהלום
20/05/13 20:38

הוצא לי להשתמש בקנביס, אחרי כימו והקרנות. מתלבטת, ניסיתי לעשן סיגריה והיא צרבה לי את הגרון. אשמח לשמוע  תגובות בעד ונגד ובאיזו צורות נוספות מגיע הקנביס. תודוה וערב נעים.

אלה-הר-נוי
19/05/13 21:54

הי בועז

דינה צודקת

ראה את הלינק לתקציר המאמר 

ראה את המשפט מהתקציר:

Fasting insulin and glucose were measured

בועז-גל
19/05/13 20:41

בודקים רמת גלוקוז בדם בצום (לא אינסולין)

אינסולין מוזכר בהקשר של "תנגודת לאינסולין"

מאושר
19/05/13 9:22

פורסם לראשונה במגזין קנאביס: קנאביס מרפא סוכרת