אמא של.. שואלת: אנחנו משתמשים ש-נ-י-ם במיקרוגל, גם עבור הילדים ובכלל זה כלי מאד נוח ולדעתי קיים היום כמעט בכל בית האם הוא מסוכן באמת??
לריסה גליק משיבה: חימום במיקרוגל הינה עוד צורת בישול/חימום האוכל מתוך מגוון אפשרויות הבישול הקיימות. חימום עצמו פוגע בצורה מעטה יחסית באיכות האוכל , כמובן שחלק מויטמינים נהרסים (זה יקרה בכל צורות הבישול).
יש לציין כי אין הצהרות של אירגוני הבריאות על השפעתו המסרטנת של מיקרוגל . כן מומלץ להתרחק מאיזור המיקרו בזמן חימום האוכל כי הקרינה נפלטת החוצה בעיקר.
כמו בכל דבר צריך לדעת את המינון הנכון. כדאי לבחור בעוד צורות בישול/ חימום כמו תנור או בישול בעדים.
גם לכם יש מה להוסיף בקשר למיקרוגל? הכנסו לדיון בפורום