מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהאם מבנה גוף אגסי באמת בריא יותר?

האם מבנה גוף אגסי באמת בריא יותר?

מחקר מראה כי בניגוד לדעה המקובלת, זה לא רק השומן הבטני שמסוכן לבריאות, אלא גם השומן באזור האגן


ייתכן שלמבנה גוף אגסי אין יתרון בריאותי (צילום: Shutterstock)
ייתכן שלמבנה גוף אגסי אין יתרון בריאותי (צילום: Shutterstock)

מזה זמן רב אנשים עם מבנה גוף "תפוח" - עם ריכוז שומן גבוה סביב הבטן - נחשבו כבעלי סיכון גבוה יותר למחלות לב וכלי דם ולסוכרת מאשר אלה שיש להם מבנה גוף "אגס" - עם ריכוז שומן גבוה יותר באזור הירכיים והישבן. אבל חוקרים מבית הספר לרפואה UC Davis מצאו עדויות שמעלות את האפשרות שלמעשה למבנה גוף אגסי אין יתרון בריאותי.

 

המחקר שפורסם בכתב העת The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism מצא כי שומן שנאגר באזור הישבן מפריש רמות חריגות של כמירין (chemerin) ואומנטין-1 (omentin-1) – חלבונים שנמצאו קשורים לגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם ולסוכרת.

 

הסינדרום המטבולי הוא מקבץ של גורמי סיכון - בהם היקף מותניים רחב, לחץ דם גבוה, רמות גבוהות של סוכר בדם, רמות גבוהות של שומנים בדם, עודף משקל ורמות נמוכות של כולסטרול HDL (המכונה "כולסטרול טוב") - המעלים באופן משמעותי את הסיכון למחלות לב ולסוכרת.

 

המחקר נערך בקרב 45 מטופלים עם סינדרום מטבולי בשלב מוקדם – משמע שהיו להם לפחות שלושה גורמי סיכון אבל הם לא סבלו עדיין מסוכרת או מחלת לב. 30 מתנדבים באותו גיל עם פחות משני גורמי סיכון המרכיבים את הסינדרום המטבולי שימשו כקבוצת ביקורת.

 

החוקרים ביצעו ספירות דם מלאות, פרופיל שומנים, בדיקות של רמות הדלקתיות ולחץ הדם ומדדו רמות של ארבעה חלבונים שהופרשו מרקמות השומן של הנחקרים.

 

נמצא כי באנשים בשלבים המוקדמים של הסינדרום המטבולי, שומן מאזור האגן הפריש רמות גבוהות של החלבון כמירין שנמצאו קשורות ללחץ דם גבוה, רמות גבוהות של חלבון המהווה סמן לדלקתיות, רמות גבוהות של שומנים בדם, עמידות לאינסולין ורמות נמוכות של כולסטרול HDL. כמו כן, אצל אנשים אלה הופרשו מרקמת השומן באזור הישבן רמות נמוכות של אומנטין-1 - רמות נמוכות של חלבון זה נמצאו כקשורות לרמות גבוהות של שומנים בדם, רמות גבוהות של סוכר בדם ורמות נמוכות של כולסטרול HDL. ההפרשות החריגות של החלבונים לא היו תלויות בגיל, במשקל או בהיקף מותניים של הנחקרים.

 

מכיוון שרמות גבוהות של החלבון כמירין נמצאו קשורות לארבעה מתוך חמישה מאפיינים המרכיבים את הסינדרום המטבולי, החוקרים מציינים כי הוא עשוי לשמש בעתיד כסמן ביולוגי לסיכון למחלות לב וסוכרת.

 

ממצאי מחקר זה מתווספים למחקר שפורסם בשנת 2011 שמצא כי השמנה באזור הירכיים לא שונה מהשמנה באזור הבטן מבחינת הסיכון למחלות לב וכלי דם.

 

 

JCEM, Published online before print January 9, 2013

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט