מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותהאם כדאי לקחת אנטי- אוקסידנטים? לא בהכרח

האם כדאי לקחת אנטי- אוקסידנטים? לא בהכרח

רדיקלים חופשיים מחמצנים נמצאו קשורים בעליית הרגישות לאינסולין


תמונת אילוסטרציה: אתר סטוק פוטוז
תמונת אילוסטרציה: אתר סטוק פוטוז

מקובל היה לחשוב שייצור כרוני של רדיקלים חופשיים על ידי המיטוכונדריה (אברון תוך- תאי האחראי על יצירת האנרגיה בתאי גופנו אך כחלק מתהליך זה מייצר תוצרי לוואי בדמות הרדיקלים החופשיים, שהנם מולקולות פעילות ולא יציבות מבחינה כימית היכולות להגיב עם מרכיבי תא שונים ולעורר תהליכי נזק) יכול להתפתחות תנגודת לאינסולין, תכונה המאפיינת סוכרת מסוג 2. בשנים האחרונות נראה שיצירת רדיקלים חופשיים בתגובה לאינסולין יכול לעורר שינויים תוך-תאיים על ידי חימצון ועיכוב מולקולות חלבוניות של טירוזין פוספטאז (PTP).

בעבודה זו מדווחים החוקרים שעכבר ללא אנזים משמעותי המעורב בסילוקם של הרדיקלים החופשיים (דלוטטיון פראוקסידז 1), היה מוגן מהתפתחות תנגודת לאינסולין כתוצאה מדיאטה עשירת שומן. העלייה ברגישות לאינסולין בעכברים אלו יוחסה לירידה ברמת האנטי אוקסידנט אצטילציסטאין שבאופן תקין חוסם את השפעת האינסולין על מסלולים תוך- תאיים שונים וכן לנטילת גלוקוז על ידי תאי השריר.

בנוסף עלייה בתגובה לאינסולין נמצאה קשורה לעלייה בחימצון אנזימי ה PTP , המנטרלים את השפעת חלק ממסלולי ההולכה התאיים.

עבודה זו מספקת הוכחה שלהעלאת הרגישות לאינסולין נלווית דווקא עלייה ברמת הרדיקלים החופשיים, כך שאנטי-אוקסידנטים יכולים אולי לזרז הופעת סוכרת.

 

Cell Metab. 2009, 10(4), 260-272

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר זיו פז