מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהאם יוגה מרזה?

האם יוגה מרזה?

מחקר ענק בחן את ההשפעות של תרגול יוגה ומצא: יוגה יעילה למניעת מחלות לב. כמה יורדים במשקל?


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

חוקרים שניתחו נתונים מעשרות מחקרים מדווחים על "ממצאים מבטיחים" לגבי היתרונות הבריאותיים של יוגה, במיוחד בהפחתת הסיכון למחלות לב ולתסמונת המטבולית. בהשוואה להתערבויות שלא כללו פעילות גופנית, יוגה הפחיתה את משקל הגוף ב-2.32 ק"ג בממוצע והובילה לשיפורים בין היתר גם בלחץ הדם ורמות הכולסטרול.

 

עוד חשף המחקר החדש שפורסם בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology, כי אין הבדלים משמעותיים בין יוגה לבין סוגים אחרים של פעילות גופנית בשיפור גורמי הסיכון למחלות לב.

 

במסגרת המחקר, חוקרים מאוניברסיטת הרווארד בארה"ב, בשיתוף חוקרים הולנדים מאוניברסיטת ארסמוס, בחנו את כל המחקרים המבוקרים בהם קבוצה אחת של נבדקים התבקשה להתחיל לעשות יוגה וקבוצה אחרת שהיוותה קבוצת ביקורת התבקשה לעשות פעילות גופנית אחרת או קיבלה התערבות אחרת שלא קשורה בפעילות גופנית, ונבדקו ההשפעות של ההתערבות על גורמי סיכון למחלות לב.

 

החוקרים מצאו 1,404 מחקרים שפורסמו בנושא עד סוף שנת 2013, מתוכם נבחרו 37 מחקרים שעמדו בקריטריונים של החוקרים. בניתוח הנתונים החוקרים הצליחו לאחד את התוצאות של 32 מהם. סך הכל נכללו במחקר 2,768 מבוגרים. כשליש מהמחקרים נערכו באנשים בריאים והיתר נערכו באנשים שכבר היו להם גורמי סיכון למחלות לב, באנשים עם סוכרת, באנשים עם הסינדרום המטבולי (מקבץ מאפיינים המעלים את הסיכון למחלות לב) ובאנשים עם מחלת לב. המחקרים נמשכו 3 עד 52 שבועות, במהלכם יוגה הושוותה לטיפול קונבנציונלי, ללא התערבות, לפעילות גופנית (אימוני כוח, רכיבה על אופניים, ריצה והליכה מהירה), לטכניקות הירגעות, לשינויי תזונה בלבד, להנחיות לאורח חיים נכון או לטיפול קוגניטיבי.

 

תרגול יוגה במשך 3 עד 52 שבועות הוביל לירידה ממוצעת של כמעט שניים וחצי קילוגרם במשקל הגוף (צילום: Shutterstock)

 

ניתוח הנתונים העלה כי אין הבדלים משמעותיים בין יוגה וסוגים אחרים של פעילות גופנית בשיפור גורמי סיכון למחלות לב כמו משקל או רמות כולסטרול. 

 

בהשוואה להתערבויות שלא כללו פעילות גופנית, יוגה הובילה בממוצע לירידה של 2.32 ק"ג במשקל, ירידה של 0.77 ב-BMI, ירידה בלחץ הדם הסיסטולי (הערך הגבוה יותר) של 5.21 מ"מ כספית ובלחץ הדם הדיאסטולי של כ-5 מ"מ כספית, ירידה של 5.27 פעימות לדקה בקצב הלב, ירידה של כמעט 26 מ"ג/דציליטר בטריגליצרידים, ירידה של כ-12 מ"ג/דציליטר ב-LDL ("כולסטרול רע") ועליה של 3.2 מ"ג/דציליטר ב-HDL ("כולסטרול טוב"). 

 

עם זאת לא נמצאה השפעה מטיבה של יוגה על רמות הסוכר בדם בצום או על רמות ההמוגלובין המסוכרר (מדד המעיד על ממוצע רמות הסוכר בשלושת החודשים האחרונים).

 

מאחר שהייתה שונות גבוהה בסוגי היוגה שתורגלו במסגרת המחקרים ובתדירות ואורכם של תרגולי היוגה, לא ניתן להבין מהמחקר איזה סוג של יוגה יכול להפיק תוצאות בריאותיות שכאלה ואיזו השקעה נדרשת. יש סוגים מסוימים של יוגה המתרכזים יותר בפעילות גופנית בעוד שאחרים מבוססים על גישה מדיטטיבית יותר בקצב איטי. מאחר וניתוח הנתונים סיפק ממוצעים, ייתכן שההשפעות של סוגי יוגה מסוימים היו גדולות יותר מהשפעות של סוגים אחרים.

 

בנוסף, למחקר החדש מספר מגבלות הנובעות מהעדויות עליהן הוא התבסס. רוב המחקרים היו קטנים ודורגו כבעלי איכות בינונית. יש צורך לאושש את הממצאים במחקרים גדולים יותר עם איכות מתודולוגית גבוהה. עוד לא ניתן לומר בוודאות כי יוגה יעילה באותה מידה כמו רכיבה על אופניים או הליכה למניעת מחלות. עם זאת, נראה כי מדובר באפשרות טובה, שיכולה להיות פעילות אידיאלית לאנשים שלא יכולים לעסוק בפעילות גופנית אחרת בגלל מוגבלות פיזית.

 

 

European Journal of Preventive Cardiology. Published online December 15 2014

 

pfs1
28/12/14 21:20

הבעיה היא לא רק באי איפיון סוג היוגה כפי שכתב בצדק ד"ר גליקר, אלא בהכללכה הגורפת של יוגה  או פעילות גופנית אחרת.

מה אנחנו אמורים להבין מזה? שריצה של 8 ק"מ ביום ויוגה זה באותה קטגוריה?

שיורדים במשקל נניח מריצה מאומצת - ועל כן בממוצע משתיהן - אם הן באותה קבוצה שמשווים להעדר פעילות בכלל?

מישהו בכלל חשב על הפוסט הזה לפני  הפרסום?

יש לי בעייה עם הפוסט הזה, והיא על איזו יוגה מדובר?

יש כיום דברים רבים שמכתירים את שמם במלה "יוגה".
'האטה יוגה', 'ראג'ה יוגה', 'אייגר יוגה', 'יוגה לתינוקות' ואפילו "יוגה צחוק"....
האם המחקרים הראו שכולם מביאים לתוצאות המצוטטות?
חלקם? אם כן אילו?

המלה "יוגה" פרושה אחדות.
רבים סבורים שמדובר על האחדות בין הבוהן לכתף או האף לברך...
אחדות היא בין התודעה היומיומית שלנו לבין המוחלט.
כל דבר שמביא לזה, רק הוא ראוי לשם "יוגה"
(ראה ערך "יוגה סוטרה" הטקסט הקלאסי של יוגה של מהרישי פטאנג'לי).

אני מכיר דבר אחד שמצדיק את השם יוגה.
שיהיה לכולנו בהצלחה והשלה של הקילוגרמים אותם צברנו בחג.