מייקל שואל: אני בן 38, עברתי אוטם תחתון לפני שנה על רקע טרשת עורקים קשה מפושטת. מזה שנים אני עושה ככל שביכולתי למזער סיכונים - שומר על משקל תקין, תזונה נכונה, לא מעשן, ריצות של 10 ק"מ 3 פעמים בשבוע, וממשיך לעשות זאת גם עכשיו לצד משטר תרופתי נרחב (פלביקס, אספירין, קרדילוק, רמיפריל, ליפיטור 60).
שאלתי - האם טרשת עורקים הפיכה בנסיבות הללו?
ד"ר רוברט קלמפנר משיב: במספר מחקרים טיפול רב עוצמה בתרופות להורדת שומנים כמו ליפיטור 80 מג וקרסטור 40 מג הדגימו נסיגה קלה בנפח הרובד הטרשתי. נכון הדבר גם לטיפולים נסיוניים בשלב זה למתן HDL ("כולסטרול טוב" הפועל ל"ניקוי" כלי הדם) שהופק בתהליך רקומבינציה מורכב.
אנחנו בדרך לשם וכנראה מספר תרופות שבפיתוח כיום (מעבר לליפיטור וקרסטור שכבר בסל הבריאות וזמינות) יקרבו אותנו ליעד. צריך לזכור שלא רק גודל הרובד הטרשתי חשוב אלא יש חשיבות רבה ליציבות הרובד (כי הרי כאשר הוא נקרע מתרחש אירוע לבבי או מוחי) ולכן גם תחום זה מרתק ביותר ויש בו מספר חידושים מחקריים.
עמית אלתם מוסיף: בגלל גילך הצעיר סביר שיש לך נטיה גנטית לטרשת, לדעתי כל נושא בדיקות הדם הרגילות שעורך רופא המשפחה אינו מקיף מספיק עבורך. בקש הפנייה (אם תתעקש תקבל) למרפאה מטבולית בתל השומר או בית חולים מרכזי אחר, שם יערכו לך בדיקות הרבה יותר מפורטות, יבדקו למשל את החלקיקים השונים של ldl ,מסתבר שיש סיכונים שונים התלויים ממה מורכב ה - ldl יבדקו גם dna וישתדלו למצא את הסיבה שבגיל 38 אתה עם בעיות של גיל 58.
יש טיפולים יותר ספציפים שיכולים לאחר איבחון לסייע מאוד בעצירת התהליך, בנוסף מומלץ לך להתחבר לרופא md שעבר הסבה לרפואה טבעית ויכול לשפר מצבך תוך תאום עם הרפואה הרגילה, בנושא לב ד"ר דן קרת רופא בוגר הטכניון ברפואה ונטרופט שהתמחה במחלות לב, העביר סדנאות בנידון בבית חולים אסף הרופא או פרופסור שטרנפלד, רופא פנימי בכיר מצטיין מקפלן לשעבר (יועץ מכבי מגן זהב), כבר שנים רבות פרופסור לרפואה סינית ויש לו תוכנית שיקום לחולי לב.
יש לכם מה להוסיף לדיון? הכנסו לפורום