מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהאם זו דלקת מפרקים שגרונית או שעקץ אתכם יתוש?

האם זו דלקת מפרקים שגרונית או שעקץ אתכם יתוש?

חוקרים: תסמינים משותפים של נגיף הצ'יקונגוניה ודלקת מפרקים שגרונית עלולים להוביל לאבחנה שגויה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

וירוס הצ'יקונגוניה (Chikungunya) המועבר על ידי יתושים, הולך ומתפשט לאזורים רבים בעולם והגיע כבר לאיים הקריביים ולמרכז ודרום אמריקה. הווירוס גורם לכאבי מפרקים ונפיחות, בדומה לתסמינים המופיעים בחולי דלקת מפרקים שגרונית (RA).

 

במחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Arthritis and Rheumatology, חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון מדווחים כי הם מצאו שלא רק התסמינים של המחלות דומים, גם בדיקות דם של מטופלים עם הווירוס ומטופלים עם דלקת מפרקים שגרונית עשויות להפיק תוצאות זהות, מה שעלול להוביל לכך שמטופלים עם הווירוס יאובחנו בטעות עם דלקת מפרקים שגרונית.

 

וירוס הצ'יקונגוניה זוהה לראשונה לפני 60 שנה במזרח אפריקה ומאז התפשט לאזורים שונים בעולם. בשנת 2014 יותר מ-2,000 אמריקאים נדבקו במחלה הזיהומית לאחר שטיילו בחו"ל, לרוב לקריביים ונעקצו על ידי יתושים שנשאו את המחלה. באותה שנה המרכז הלאומי למניעת ובקרת מחלות בארה"ב (CDC) דיווח על 11 מקרים של זיהום בווירוס בקרב אנשים שהתגוררו בפלורידה ולא טיילו מחוץ לארה"ב, מה שהעלה את האפשרות שיתושים בארה"ב מפיצים את המחלה. החוקרים מאמינים שהמחלה תהפוך בשנים הקרובות נפוצה יותר ויותר בעולם בכלל ובארה"ב בפרט.

 

ברוב המטופלים הזיהום גורם לחום, פריחה וכאבי מפרקים חזקים בידיים, בכפות הרגליים, בברכיים ובמרפקים. החום והפריחה לרוב נעלמים תוך מספר ימים, אך התסמינים של כאב ונפיחות במפרקים עשויים להימשך 12-15 חודשים ב-60% מהמטופלים. אצל חלק מהמטופלים התסמינים נמשכים עד שלוש שנים.

 

אצל 60% מהסובלים מווירוס הצ'יקונגוניה כאב ונפיחות במפרקים נותרים במשך 12-15 חודשים (צילום: Shutterstock)

 

במסגרת המחקר החדש החוקרים בדקו 10 תושבי ארה"ב שטיילו ביוני 2014 להאיטי, שם נדבקו בווירוס הצ'יקונגוניה. המטופלים נבדקו 7 עד 10 שבועות לאחר הופעת הסימפטומים. במהלך הזמן הזה 8 מטופלים פיתחו דלקת מפרקים מתמשכת עם כאבי מפרקים כה חמורים שהם התקשו ללכת. 

 

החוקרים מדווחים כי כל 8 המטופלים עם דלקת מפרקים עקב וירוס הצ'יקונגוניה עמדו בקריטריונים לאבחון דלקת מפרקים שגרונית של הקולג' האמריקני לראומטולוגיה. הטיול שלהם להאיטי הוא שהעלה את החשד שמדובר בזיהום בווירוס.

 

לצרכי השוואה, המחקר כלל גם נבדקים בריאים ומטופלים שאובחנו לאחרונה עם דלקת מפרקים שגרונית וטרם קיבלו טיפול. מעבר לתסמינים הדומים, בדיקות מעבדה שמדדו רמות של תאים מסוימים של מערכת החיסון בדם הצביעו על נקודות דמיון נוספות בין זיהום בווירוס לבין דלקת מפרקים שגרונית, בהן רמות גבוהות של תאי T, שבסובלים מהווירוס מצביעות על כך שמערכת החיסון זיהתה את הווירוס והחלה להילחם נגדו. ממצאים אלה לא הופיעו אצל נבדקים בריאים. 

 

כדי לזהות בוודאות שמדובר בזיהום בווירוס הצ'יקונגוניה, החוקרים ערכו בדיקות מיוחדות של מערכת החיסון, שתוצאותיהן הראו נוגדנים לווירוס הספיציפי בדם של הנבדקים. בדיקות שכאלה זמינות כיום רק במעבדות ה-CDC ובמעבדות מחקר.

 

החוקרים מציינים את הצורך בכך שרופאים יאספו מידע מפורט על נסיעות והיסטוריה רפואית מהמטופלים שעוברים אבחון לדלקת מפרקים שגרונית. מידע שכזה יכול לסייע להבדיל בין שני המצבים. נסיעות בתקופה האחרונה לקריביים, מרכז או דרום אמריקה, אפריקה, הודו או אזורים אחרים בהם הווירוס נפוץ, צריכות להעלות חשד לווירוס הצ'יקונגוניה. בנוסף, המחלה באופן טיפוסי מתחילה עם חום גבוה והתפרצות פתאומית של כאבים עזים במפרקים, אשר בדרך כלל לא מופיעים במצב של דלקת מפרקים שגרונית.

 

 

Arthritis and Rheumatology DOI: 10.1002/art.39027