מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהאם ויטמין D יכול לעזור בטיפול בכאב?

האם ויטמין D יכול לעזור בטיפול בכאב?

נשים עם כאבי מחזור שנוטלות מנה גדולה אחת של ויטמין D סובלות פחות מכאבים חודשיים לאחר מכן


מנה אחת גדולה של ויטמין D חסכה את השימוש במשככי כאבים (צילום: Shutterstock)
מנה אחת גדולה של ויטמין D חסכה את השימוש במשככי כאבים (צילום: Shutterstock)

 

כאבי וסת הן תופעה נפוצה מאוד בקרב נשים בגיל הפוריות. הביולוגים חושבים שהטריגר לכאב נובע מיצור מוגבר של חומרים המכונים פרוסטגלנדינים על ידי הרחם. חומרים אלה שולטים על התכווצות שרירי הרחם בזמן המחזור.

 

במחקר חדש שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine בדקו החוקרים האיטלקים מאוניברסיטת Messina את ההשפעה של ויטמין D על כאב. המחשבה שהניעה את החוקרים היא שלוויטמין D ישנה השפעה נוגדת דלקת, ושהוא יכול להיות יעיל בטיפול בכאבי מחזור, מכיוון שהוא יכול להשפיע על גנים המעורבים בשחרור פרוסטגלנדינים.

 

במחקר השתתפו 40 נשים בגילאי 18 עד 40, שסבלו מכאבי מחזור לפחות 4 חודשים בחצי שנה האחרונה. הנשים לא נטלו תוספי סידן או הורמונים נשיים ולא השתמשו בהתקנים תוך רחמיים.

 

הנחקרות חולקו באופן אקראי לקבל 300,000 יחידות בינלאומיות של ויטמין D או פלצבו במשך 5 ימים לפני המחזור הצפוי. במשך תקופת המעקב הן היו רשאיות להשתמש בתרופות נוגדות כאב לפי צורך.

 

אחרי חודשיים, מדיווחי הנשים עלה כי עוצמת הכאב ירדה ב-41% בקרב אלו שקיבלו ויטמין D, כאשר בקבוצת הפלצבו לא חל שינוי בעוצמת הכאב. בנוסף, אף אישה מקבוצת הוויטמין D לא השתמשה בנוגדי כאב, בעוד ש-40% מהנשים בקבוצת הפלצבו השתמשו בתרופות נוגדות כאב לפחות פעם אחת.

 

תוצאות מחקר זה לא מאפשרות להסיק מסקנות ברורות וסופיות, ודרושים מחקרים חדשים בנושא, אך המחקר מהווה עוד אבן קטנה בבניית הידע על ויטמין D.

 

 

Arch Intern Med. 2012;172:366-367