מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותהאם דיקור יעיל לטיפול בדיכאון?

האם דיקור יעיל לטיפול בדיכאון?

חוקרים הראו באמצעות סריקות מוח כי דיקור לייזר גורם להפעלת אזורים במוח שמווסתים מצבים רגשיים


הדפוס של הפעילות העצבית היה שונה בתגובה לנקודות הדיקור השונות (צילום: אתר panthermedia)
הדפוס של הפעילות העצבית היה שונה בתגובה לנקודות הדיקור השונות (צילום: אתר panthermedia)

 

דיקור גורם לשינויים משמעותיים באזורים של המוח שמווסתים מצבים רגשיים והוא יכול לשמש כטיפול ביולוגי אפשרי לדיכאון והפרעות נוירו-פסיכיאטריות אחרות, כך עולה ממחקר חדש.

 

המדענים מאוניברסיטת UNSW השתמשו ב- MRI פונקציונאלי על מנת למפות שינויים באזורים מסוימים של המוח שאירעו בעקבות גירוי נקודות אקופונקטורה של הגוף, על ידי דיקור באמצעות לייזר. 

 

המחקר שפורסם בכתב העת PLoS One נערך על עשרה מתנדבים בריאים. הם עברו דיקור באמצעות קרני לייזר על ארבע נקודות אקופונקטורה (LR14, CV14, LR8 ,HT7) המשמשות לטיפול בדיכאון על פי עקרונות המסורתיים של הרפואה הסינית. קבוצה נוספת של מתנדבים שימשה כקבוצת ביקורת, ועברה דיקור דמה- בנקודות שאינן נקודות אקופונקטורה.

 

החוקרים מצאו כי בעקבות הדיקור האמיתי הפעילות גברה באזורים מסוימים במוח ביניהם אזורים בקורטקס הלימבי ובאונה הקדמית. דפוס הפעילות העצבית היה שונה בתגובה לנקודות האקופונקטורה השונות, מה שהראה כי ההשפעות הנוירולוגיות של הדיקור משתנות בהתאם למיקום הגירוי.

 

כעת מתבצע מחקר דומה על נחקרים שסובלים מדיכאון על מנת לבדוק אם הדיקור ישפיע גם על אנשים שסובלים מדיכאון.

 

 

לכתבה המלאה באתר UNSW


 

PLoS One. 2010; 5(9): e12619.
 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה