מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותהאם אתם יכולים לעזור לפתח את ''המשקפיים של אשר''?

האם אתם יכולים לעזור לפתח את ''המשקפיים של אשר''?

בסוף השבוע יערך אירוע התנדבותי במטרה לפתח אפליקציה המאפשרת להפעיל מכשירים באמצעות הזזת האישונים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ב-2-3 במאי ייערך בתל אביב אירוע תכנות התנדבותי מיוחד (Hackathon), במטרה לפתח אפליקציה חינמית לחולים בניוון שרירים ושיתוק, שתאפשר להשתמש במכשירים טכנולוגיים כמו מחשב וסמארטפון באמצעות הזזת האישונים. המטרה: לגייס את המוחות הטכנולוגיים המובחרים שיפתחו את האפליקציה ב-48 שעות.

 

הרעיון לפיתוח האפליקציה הוא של איתי קורנברג, איש מחשבים שמתנדב בעמותת "מילבת" המסייעת בשיפור איכות החיים לבעלי מוגבלויות. הכל התחיל בסטטוס מרגש בפייסבוק שכתב אשר שמש, צעיר בן 28 החולה בניוון שרירים, בו סיפר שכיום כמעט ואין באפשרותו לשלוט על מכשירים טכנולוגיים כגון מחשב או סמארטפון.

 

"אשר סיפר לי שכיום הוא משתמש ב"עכבר ראש" שהינו התקן מיוחד המאפשר לו לשלוט על המחשב באמצעות תנועות הראש. מכיוון שהזזת הראש נהיית לו קשה, היה אשר מעדיף לשלוט במחשב או בסמארטפון באמצעות הזזת העיניים" מספר קורנברג. בדיקה העלתה כי אמנם קיימים פתרונות לחולים בניוון שרירים, אך מדובר בציוד יקר מאוד, שמעט עמותות משאילות אותו.

 

קורנברג החליט להרים את הכפפה ולפתח עבור אשר, ועבור וחולים אחרים המשותקים בגופם, אפליקציה חינמית וייחודית להפעלת מכשירים טכנולוגיים באמצעות הזזת האישונים.

 

כך קם פרויקט "המשקפיים של אשר", מאחוריו עומדים עמותת מילבת והמיזם HELLOWORLD הפועל למען פיתוח אפליקציות לקהילה.

 

המארגנים קוראים לאנשי מחשבים שיתנדבו וייקחו חלק בפיתוח אפליקציית אנדרואיד שתבוסס על קוד פתוח (קיים) המאפשר זיהוי של תנועות האישון באמצעות שימוש במצלמת רשת.

 

להרשמה ולמידע נוסף לחצו כאן