אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה
האם אתה מקבל את המידע הרפואי שלך מויקיפדיה?
חוקרים בדקו את המידע על 10 מצבים רפואיים באנציקלופדיה האינטרנטית ויקיפדיה ומצאו שגיאות ב-9 מהערכים
כשאתם מחפשים מידע על מצבים רפואיים, האם אתם בודקים בויקיפדיה? חוקרים אמריקאים השוו את המידע על מצבים רפואיים נפוצים בויקיפדיה למידע מפרסומים בכתבי עת מדעיים ומצאו כי האנציקלופדיה האינטרנטית מכילה טעויות בתשעה מתוך עשרת הערכים שנבדקו.
ויקיפדיה - אנציקלופדיה הנכתבת על ידי קוראיה - היא אחד האתרים הפופולאריים ביותר, גם כמקור למידע בנושאי בריאות. האתר לא פופולארי רק בקרב הציבור הרחב, אלא גם בקרב סטודנטים לרפואה ואפילו רופאים. מאחר שהערכים הרפואיים הרבים בויקיפדיה לא בהכרח נכתבו ונערכו על ידי מומחים, חוקרים היו מודאגים לגבי אמינות המידע.
כדי לבחון אם המידע שניתן בויקיפדיה מבוסס על עדויות מדעיות, צוות חוקרים ממקומות שונים בארה"ב התמקד בעשרה מצבים רפואיים, בהם מחלת לב כלילית, סרטן הריאה, דיכאון, מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, דלקת מפרקים ניוונית, בעיות גב והיפרליפידמיה (רמות גבוהות של שומני הדם). החוקרים הדפיסו את התוכן שהיה קיים בערכים אלה ב-25 באפריל 2012 והשוו את המידע באותה נקודת זמן למידע שפורסם בכתבי עת מדעיים.
החוקרים, שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Journal of the American Osteopathic Association, מדווחים שמצאו כי ב-90% מהערכים היו הצהרות שסתרו את העדויות הרפואיות העדכניות ביותר - וזאת בלי להתייחס לערכים בהם היה חסר מידע רלוונטי חשוב. הם סיכמו כי הערכים הרפואיים המרכזיים שנבדקו בויקיפדיה מכילים "טעויות רבות" כאשר משווים את המידע למקורות מדעיים.
חיפוש מידע רפואי באינטרנט – כך תעשו את זה נכון
J Am Osteopath Assoc May 1, 2014 vol. 114 no. 5 368-373