מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהאם אפשר להפוך שומן גוף "רע" לשומן "טוב"?

האם אפשר להפוך שומן גוף "רע" לשומן "טוב"?

מדענים הצליחו להפוך רקמת שומן שאוגרת אנרגיה לרקמת שומן חום- שומן ששורף אנרגיה ומסייע להרזיה


גישה חדשנית לטיפול בהשמנה (צילום panthermedia)
גישה חדשנית לטיפול בהשמנה (צילום panthermedia)

 

בגוף קיימים שני טיפוסי שומן: לבן וחום. השומן הלבן הוא השומן שכולנו מכירים- זה שממלא את מאגרי השומן בגופנו וקשור להשמנה. השומן החום, שומן פחות מוכר, שורף אנרגיה כדי לייצר חום. מכיוון שרקמת שומן חום משתמשת באנרגית השומן יותר מאשר אוגרת אותה, הפיכת רקמת שומן לבן לשומן חום עשויה להוביל להרזיה.

 

בניגוד לשומן רגיל, שאוגר אנרגיה מיותרת, שומן חום פועל כתנור פנימי שלשם פעילותו צורך אנרגיה רבה ולכן "שורף" קלוריות רבות. עד לא מזמן חשבו שבקרב בני אדם שומן חום קיים רק בתינוקות. לתינוקות יש מצבור ניכר של שומן חום המאפשר להם לשמור על חום גוף ומגן עליהם מפני קור. אבל, לאחרונה נמצא שגם לבני אדם מבוגרים יש רקמת שומן חום, למשל בצוואר החשוף לקור, שם מאפשר המטבוליזם של השומן החום להעלות את הטמפרטורה.

 

חוקרים מאוניברסיטת ג'ון הופקינס שערכו את מחקרים על חולדות, הראו כי פגיעה בחלבון מסוים המעודד תיאבון, לא רק הפחיתה את האכילה של המכרסמים, אלא גם שינתה את הרכב השומן בגופם. דיכוי החלבון הביא לכך שרקמת שומן לבן הפכה לרקמת שומן חום.

 

במחקר שפורסם בכתב העת Cell Metabolism החוקרים דיכאו במוחן של חולדות את ה- NPY (נוירופפטיד Y), המעודד תיאבון. לאחר מכן הם בחנו את החולדות בתום 11 שבועות בהם הן קיבלו תזונה רגילה או תזונה עתירת שומנים, והשוו את מצבן לחולדות רגילות.

 

בחולדות אצלן דיכאו את ה- NPY, התיאבון וצריכת המזון ירדו. בקרב החולדות אצלן לא דוכא החלבון, אלה שקיבלו מזון רגיל היו שמנות יותר ואלה שקיבלו מזון שמן היו שמנות עוד יותר מכך.

 

הפגיעה בתיאבון עם דיכוי ה- NPY הייתה צפויה. מה שהפתיע את החוקרים היה הרכב רקמת השומן שנמצא בתום הניסוי: בקרב חולדות שעוכב אצלן ה- NPY חלק מרקמת השומן הלבנה הוחלפה ברקמת שומן חום.

 

החוקרים מניחים כי הטרנספורמציה של רקמת השומן הלבן לרקמת שומן חום עם עיכוב ה- NPY, נובעת מעידוד תאי גזע של שומן חום המלווים את רקמת השומן הלבן ושאינם מופעלים אלא במצבים כאלה.

 

עוד נמצא כי דיכוי ה- NPY הגביר את הפעילות הגופנית הספונטאנית, שיפר את מצב הסוכר בגוף והגביר את רגישות האינסולין בחולדות. יחד עם זאת, עדיין לא ברור אם שינויים אלה קשורים ישירות לשינוי ברקמת השומן החום.

 

החוקרים מקווים כי יום אחד ימצאו דרך להפעיל את תאי הגזע של השומן החום גם בבני אדם וכך אולי יצליחו לעודד ירידה במשקל.
 

 

 

Cell Metabolism, 2011, 13(5), 573-583

 

 תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט