מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
האם אספירין באמת יכול למנוע התקפי לב ושבץ?
ה-FDA יוצא נגד נטילת אספירין למניעה של התקף לב או שבץ באנשים ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם
אספירין הינו נוגד צימות טסיות הגורם ל"דילול הדם" ועשוי למנוע היווצרות של קרישי דם. מזה שנים רבות מתקיים דיון על השימוש באספירין למניעה של התקפי לב ושבץ. כעת מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) מכריז כי הוא אינו תומך בשימוש באספירין למטרה זו כשלמטופל אין רקע של מחלות לב וכלי דם.
ההודעה של ה-FDA פורסמה בעקבות החלטת הארגון לסרב לבקשה של חברת תרופות לשנות את התווית על אריזות המוצר כדי לשווק אספירין למניעה של התקפי לב באנשים ללא רקע של מחלות לב וכלי דם.
בהודעה, ד"ר רוברט טמפל, סגן המנהל למדע קליני ב-FDA, אומר כי העדויות המדעיות מראות שנטילת אספירין באופן יומיומי עשויה למנוע התקף לב או שבץ באנשים מסוימים, אבל לא בכולם. לאספירין גם עלולות להיות תופעות לוואי – חלקן מסוכנות.
טמפל מבהיר כי מאז שנות ה-90 מחקרים קליניים הראו שבאנשים שחוו התקף לב או שבץ או שיש להם מחלת כלי דם בלב, מינון יומי של 80 מ"ג עד 325 מ"ג אספירין יכול לסייע למנוע אירוע חוזר – מה שמכונה "מניעה שניונית".
לעומת זאת, לאחר בחינה מדוקדקת של הנתונים המדעיים ממחקרים גדולים, ה-FDA הסיק כי הנתונים לא תומכים בשימוש באספירין כטיפול מניעתי באנשים שלא עברו התקף לב, שבץ או בעיות לב – מה שמכונה "מניעה ראשונית". בהודעה מוסבר כי באנשים אלה, היתרונות של השימוש באספירין עדיין לא בוססו מדעית בעוד שידוע כי קיימים סיכונים כמו דימומים מסוכנים במוח או בקיבה.
טמפל מסביר כי גם לגבי אנשים שלא היו להם בעיות לב או שבץ אך נמצאים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בשל היסטוריה משפחתית, סוכרת או גורמים אחרים, העדויות המדעיות לא מראות כי האספירין יספק הטבה בריאותית. זאת למרות שחלק מהארגונים המקצועיים ממליצים על נטילת אספירין לאנשים שלא סבלו ממחלות לב וכלי דם אך נמצאים בסיכון גבוה לפתח מחלות כאלה.
בימים אלה מבוצעים מספר מחקרים קליניים גדולים הממשיכים לבחון את השימוש באספירין למניעה ראשונית של התקפי לב ושבץ. ה-FDA יעקוב אחר תוצאות המחקרים וימשיך לבחון את העדויות החדשות על השימוש באספירין למניעה ראשונית.
אז לקחת אספירין או לא?
ב-FDA אומרים כי הם אינם תומכים בנטילת אספירין למניעה ראשונית של מחלות לב וכלי דם. במקרה של אנשים שהיה להם התקף לב, שבץ או בעיות לב, שווה לשקול טיפול יומי באספירין. בכל מקרה, אין ליטול אספירין באופן קבוע או להפסיק טיפול לפני שמדברים עם הרופא, שיכול לשקול את היתרונות מול הסיכונים ולהחליט על המינון המתאים.
tedi
אני בן 54 בריא בדר"כ, עושה פעילות גופנית 5-6 פעמים בשבוע ולפני 3 שנים מצאו אצלי בסריקת CT סתימה של 70% בעורק D1 ללא אירוע לבבי, ומאז אני לוקח בקביעות סטטינים 20 מ"ג ואספירין 100 מ"ג כטיפול מונע.
שאלתי בעקבות המאמר הזה האם זה באמת נדרש והאם החשיפה לאירוע מוחי/כליות כפי שציינתם לא עולה על ה"רווח" בטיפול המניעתי?
BMartin
כל תעשיית התרופות בנוייה על יצור הרגלי צריכה, קודם עובדים על הרופאים ואחרי זה על החולים שאם יגידו להם שאוליי כדאי להפסיק יקבלו התקף לב מייד....הבחירה שלהם היא תרופות שלא מסכנות באופן מיידי את החולה. אספירין סטטינים גלוקופאג' וכד, כך שאין סיכון למערכת. תופעות לואי ארוכות טווח אפשר תמיד ליחס להתפתחות המחלה..
השאלה היא איזה מחקרים נעשים על נזק שניגרם משנים של שימוש.
הכותב אינו רופא - הוא צופה הנוהג להטיל ספק.
BENO1952
לא מומלץ לקחת אספירין למי שלא היה לו אירוע לבבי.!!
זה שהרופאים רוצים למכור תרופות,זה ידוע!!
avi5199
הFDA מציע שנחכה שנקבל קודם התקף לב ורק אז נתחיל לקחת אספרין ?
או שנחכה להFDA יועיל להשלים את המחקרים שיאשרו לו שכן כדאי לקחת אספרין למניעה ? אם נקבל בנתיים התקף לב הFDA לא אשם.
ברור למה ה FDA ממליץ ברוח זאת קוראים לזה כסת"ח , אם לא תקח אספרין ותמות מהתקף לב אז אי אפשר להאשים את הFDA או את הרופא שרשם לך אספירין או שלא רשם לך אספירין.
אבל אם לקחת אספירין אז אפשר להאשים את הFDA או את הרופא בכל מה שקורה לך כתוצאה מהאספירין - גם תופעות לואי וגם אם תקבל בכל זאת התקף לב והתרופה לא הועילה , אולי המינון לא היה מספיק...
הסיכון של ה FDA תמיד יותר גדול אם הוא ימליץ על האספרין.. כלומר מדובר כאן על כסת"ח של ה FDA או של הרופא ולא באמת בהתענינות בבריאות של החולה.
הFDA ממליץ להתיעץ עם הרופא אבל הFDA מאשר ש אספרין הוא לא תרופה שצריך מרשם רופא כדי לקחת אותה גם לא במינון 500 מ"ג 4 פעמים ביום... לך תמצא הגיון .