סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
האם אכילה מהירה קשורה לסוכרת?
מחקר: לאנשים שאוהבים לטרוף את המזון סיכון גבוה פי 2.5 לחלות בסוכרת סוג 2 לעומת האוכלים בניחותא
לאנשים שטורפים מהר את המזון שלהם סבירות גבוהה פי 2.5 לסבול מסוכרת. כך עולה מממצאי מחקר שהוצגו בקונגרס הבינלאומי לאנדוקרינולוגיה שנערך בפירנצה.
בעוד שמספר מחקרים קשרו אכילה מהירה לאכילת יתר והשמנה, המחקר הנוכחי הוא הראשון שזיהה כי קצב האכילה מהווה גורם סיכון עצמאי לסוכרת סוג 2.
במחקר שנערך בליטא, הושוו נתוני בריאות ושאלונים על אכילה של 234 חולי סוכרת שאובחנו לאחרונה, עם 468 משתתפים בריאים שהתאימו להם מבחינת מין וגיל.
אחרי שהחוקרים ביצעו התאמות לגורמי סיכון אחרים לסוכרת - כמו היסטוריה משפחתית של המחלה, השכלה, פעילות גופנית, מידת ההשמנה, היקף מותניים ושומנים בדם - הם מצאו כי בקרב המשתתפים שציינו כי הם אוכלים מהר מאוד, הסיכון לסוכרת סוג 2 היה גבוה פי 2.5. עוד נמצא, כפי שנמצא במחקרים קודמים, כי בקרב האכלנים המהירים ה- BMI (מדד מסת הגוף) גבוה יותר.
חשוב לציין כי המחקר מצא קשר בין אכילה מהירה לסיכון לסוכרת, אך הוא לא מוכיח כי קצב האכילה הוא הסיבה לסיכון המוגבר למחלה.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט