מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותהאי-מיילים של העבודה פוגעים לכם בבריאות

האי-מיילים של העבודה פוגעים לכם בבריאות

סביר להניח שאתם כבר הרגשתם את זה – מחקר מצא כי זמינות לדואר אלקטרוני מהעבודה מעלה לחץ


''חופשות'' מהמייל מפחיתות לחץ ומשפרות ריכוז (צילום: Shutterstock)
''חופשות'' מהמייל מפחיתות לחץ ומשפרות ריכוז (צילום: Shutterstock)

 

האם אתם מכורים לבדיקת האי-מיילים של העבודה? האם בדקתם את תיבת הדואר דבר ראשון בבוקר ודבר אחרון לפני שהלכתם לישון? הנה עצה – תפסיקו! מחקר חדש מצא כי אנשים שבודקים את האי-מיילים של העבודה שלהם באופן קבוע, מציגים רמות גבוהות יותר של לחץ ופחות מיקוד, מאשר עובדים שממשיכים בעבודתם ללא כל גישה למיילים.

 

המחקר, אותו ערכו חוקרים מאוניברסיטת UC Irvine, בחן את קצב הלב של עובדים והראה כי ניתוק מהאי-מייל של העבודה מפחית באופן משמעותי מתח ומאפשר לעובדים להתמקד טוב יותר בעבודתם. 

 

במסגרת המחקר, מכשירים לניטור קצב הלב הוצמדו למשתמשי מחשב במשרד שעבדו במשרות שונות בדרגות שונות. הם התבקשו, באישור הבוס, להתנתק לגמרי מהאי-מיילים למשך חמישה ימים מתקופת המחקר. ביתר הימים העובדים המשיכו לגשת לתיבת המיילים כרגיל. באותו הזמן תוכנה בחנה כמה פעמים הם החליפו חלונות במחשב.

 

בממוצע, כשאנשים היו עם גישה למיילים, הם שינו מסכים בתדירות כפולה בהשוואה למצב ללא שימוש במיילים (החלפת חלונות 37 פעמים בשעה בהשוואה ל- 18) וקצב הלב שלהם היה קבוע יותר – מה שנקשר במחקרים קודמים לרמות גבוהות של הורמון הלחץ. כשנותקו מהאי-מייל שלהם במשך חמישה ימים, הם חוו קצב לב יותר משתנה וטבעי.

 

המשמעות של השתנות גבוהה יותר בקצב הלב היא שהלב מגיב טוב יותר לדרישות המשתנות של הגוף, כמו פעימות מהירות יותר במצבים מלחיצים. לעומת זאת, השתנות קצב לב מופחתת, נקשרה לסיכון מוגבר למוות ממחלות לב.

 

לאחר הימים ללא אי-מיילים, עובדים דיווחו על כך שהם חשים מסוגלים יותר לבצע את עבודתם ולהשלים משימות, עם פחות הפרעות מלחיצות ומבזבזות זמן. רבים אמרו שבתום המחקר גילו כי רוב ההודעות האלקטרוניות אינן חשובות. בנוסף, העובדה שצריך לקום מהכסא כדי להגיע לשולחן של קולגה במקום לשלוח מייל סיפקה גם הקלה פיזית.

 

החוקרים מסכמים ואומרים כי כאשר מסירים את האי-מייל מחיי העובדים, הם עוסקים פחות בכמה דברים במקביל וחווים פחות לחץ. לדבריהם, אסטרטגיות כמו הגבלת זמני החיבור לתיבת בדואר ומתן "חופש" מהמייל אולי יוכלו לעזור להפחית לחץ ולשפר את המיקוד והפרודוקטיביות של עובדים.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת UC Irvine