מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהאוכל פחות טעים אחרי ניתוח בריאטרי

האוכל פחות טעים אחרי ניתוח בריאטרי

רבים חווים שינויים בחוש הטעם לאחר ניתוח בריאטרי. ירידה בעוצמת הטעמים קשורה לירידה גדולה יותר במשקל


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לאחר ניתוח בריאטרי לטיפול בהשמנה, מטופלים רבים מדווחים על שינויים בחוש הטעם, בהם רגישות מוגברת או מופחתת לטעמים וסלידה ממזונות שלא הייתה קיימת בעבר. כעת חוקרים מדווחים כי לתופעת הלוואי הזו עשויה להיות גם השפעה חיובית.

 

במחקר קטן, שממצאיו פורסמו בכנס שבוע ההשמנה (Obesity Week) שנערך לאחרונה, מטופלים שעברו ניתוח בריאטרי נטו לרדת יותר במשקל כאשר חוש הטעם שלהם נפגע.

 

המחקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד כלל 55 מטופלים שמנים שהיו עתידים לעבור ניתוח בריאטרי ו-33 נבדקים במשקל תקין שלא עברו ניתוח והיוו קבוצת ביקורת.

 

בתחילת המחקר, כל הנבדקים עברו בדיקות טעם שהעריכו את היכולת שלהם לזהות טעמים באמצעות תמיסות עם טעמים במינונים שונים. אותן בדיקות נערכו גם 3, 6 ו-12 חודשים לאחר הניתוח. בנוסף, הנבדקים מילאו שאלונים בהם דיווחו על שינויים שהם חשו בתפיסת הטעם.

 

לפני הניתוח, מטופלים שמנים היו בעלי ציונים נמוכים יותר בבדיקות הטעם בהשוואה לנבדקים במשקל תקין ולממוצעים באוכלוסייה, או במילים אחרות - הם היו פחות רגישים לטעמים. החוקרים משערים שייתכן שאנשים שמנים לא זוכים לסיפוק מהטעם ומפצים על כך בנפח.

 

87% מהמטופלים שעברו ניתוח בריאטרי דיווחו על שינויים בטעם לאחר הניתוח. 42% דיווחו שהם אכלו פחות בגלל שהאוכל כבר לא היה כל כך טעים. המטופלים שדיווחו על ירידה בעוצמת הטעמים איבדו 20% יותר במשקל בשלושת החודשים הראשונים לאחר הניתוח בהשוואה לאלה שחוו טעמים עוצמתיים יותר.

 

מחקר זה מצטרף למחקר שפורסם מוקדם יותר השנה בכתב העת Obesity Surgery, בו מתוך 103 מטופלים שעברו ניתוח מעקף קיבה, 42% דיווחו שחוש הריח שלהם השתנה ו-73% אמרו כי חוו שינויים בטעם של מאכלים. השינויים בחוש הטעם התבטאו בעיקר בטעמים מתוקים וחמוצים. המטופלים ציינו במיוחד שינויים בטעם של עוף, בשר בקר, חזיר, כבש, נקניקיות, דגים, מזון מהיר, שוקולד, מזון שומני, פסטה ואורז.

 

73% מהמטופלים דיווחו על סלידה ממזונות מסוימים לאחר הניתוח, בעיקר מוצרי בשר. שליש נמנעו מעוף, סטייק בקר, בשר טחון, בשר כבש וחזיר, נקניקיות ובייקון בעקבות השינויים בטעם לאחר הניתוח. 12% נמנעו מעמילנים כמו אורז, פסטה, לחם ומאפים, ממוצרי חלב כמו שמנת, גבינה, גלידה ומביצים. 4% לא רצו לאכול ירקות. 3% לא רצו לאכול פירות.

 

גם מחקר זה מצא כי שינויים בחוש הטעם הובילו לכך שמטופלים איבדו אפילו יותר ממשקלם. מטופלים שפיתחו סלידה חדשה ממזונות מסוימים איבדו בממוצע כ-8 ק"ג יותר ו-3 נקודות יותר ב-BMI לאחר הניתוח, מאלה שטעמם לא הושפע.

 

 

Obesity Week 2014: A1007