מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותהאדם הקדמון אכל בריא

האדם הקדמון אכל בריא

צריכה גבוהה של ירקות, פירות ואגוזים, עוד מתקופת האבן


את התזונה האמריקאית הנוכחית, מכנים הרופאים כ"מחלת תרבות" הקשורה בחוליים רבים. במחקר הנוכחי בחנו החוקרים את יתרונות התזונה בתקופת האבן (טרום החקלאות) ואת תרומתה לבריאות. תשעה משתתפים בריאים אכלו 3 ימים את תזונתם הרגילה, אחר זה- 7 ימים אכלו המון אוכל של תקופתנו וסיימו עם 10 ימים של אכילת תזונת תקופת האבן שכללה בשר רזה, ירקות פירות ואגוזים ולא כללה מזון מתקופות אחרות כמו מוצרי חלב, דגנים, או סוכר.

אכן הראו במחקר אחר, שהתזונה של אז היתה הרבה יותר נוטה לבסיסיות מהתזונה המערבית ולכן יותר בריאה לנו.


ביחס לתזונתם הרגילה הראו החוקרים שבזמן מזון מתקופת האבן היתה אצל המשתתפים ירידה בלחץ דם, עליה בגמישות העורקים, ירידה בתגובת אינסולין וירידה ברמות כולסטרול וטריגליצרידים.
חשוב לציין שהאפקט הבריאותי התרחש מהר, הניסוי היה קצר ביותר.
Eur J Clin Nutr. 2009, 63(8), 947-955
 

הנה מידע על עוד ניסוי שהראה כי גם לחולי לב עם סוכרת כדאי לאמץ את תזונת תקופת האבן וזה לא מאוחר מדי...

 

אם מסתכלים מה טוב בדיאטה הים-תיכונית, זה דומה לחלק התזונתי ששיך לתקופת האבן - צריכה גבוהה של ירקות, פירות, קטניות ואגוזים וגם כדאי לשים לב, ביות החיטה כפי שמראים מחקרים שונים החל רק לפני כ- 10,000 שנה. האבולוציה של הומו ספיאנס היא בערך בת מיליון שנה לכן זה לא הגיוני שהאבולוציה "התאימה" אותנו לצריכת חיטה ודגנים.

לא שייך לתזונה, אבל מעניין...תכשיטים היו באופנה כבר לפני כ- 100,000 שנה.

 

אם לא שמעתם על הרופא הנודע ד"ר פרייס, ספרו פתוח לקריאה ברשת -
Nutrition and Physical Degeneration
A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects
ד"ר ווסטון פרייס היה רופא שיניים לפני כמאה שנים, והוא הבחין שאצל השבטים החיים בטבע ברחבי העולם, מצב השיניים הוא מצוין וזאת כמובן בהשוואה למצבם הבעייתי של השיניים אצל תושבי ארה"ב. הוא גם ראה את הקשר בין בריאות השיניים ובריאות הגוף והשתמש בזה כמדד לחיים טובים.

DAN1
03/04/10 2:29

האדם הקדמון לא ביית בעלי חיים וגם לא עסק בחקלאות.

הוא בודאי לא רץ אחרי הממוטה כדי לינוק מעטינה (זה די מסוכן) אלא כדי לצוד אותה.
מכאן שלא חלב ולא מוצרי חלב היו בתפריט. בשר צייד ודגים כן - אך רק בשר שרץ הרבה וברח מטורפים - לא כזה שעמד ברפת ואכל קש ואנטיביוטיקה.
האדם הקדמון בעיקר ליקט - שורשים, פירות יער, בלוטים...

חומר למחשבה לגבי התפריט המערבי שלנו.