דיכאון וחרדה
מנהלי קהילה
האב בדיכאון – לילד סיכון מוגבר לבעיות התנהגות
מחקר: הסיכון של ילד לפתח בעיות התנהגותיות או רגשיות גדל ב- 72% אם אביו סובל מדיכאון קליני
מחקרים רבים מצאו כי דיכאון של אישה במהלך היריון או בשנים הראשונות לחייו של הילד עלול להעלות את הסיכון לבעיות נפשיות אצל הילד. אבל במשך שנים המחקר פשוט התעלם מגברים. כעת, חוקרים בדקו ומצאו כי גם דיכאון אצל האבות עלול להשפיע על הילד.
חוקרים מאוניברסיטת ניו-יורק בחנו כמעט 22,000 ילדים בני 5 עד 17 ממשפחות עם אב ואם ששניהם חיים בבית.
מהנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי דיכאון אצל האב משפיע על הסיכון לבעיות התנהגותיות ורגשיות אצל הילד, אם כי פחות מדיכאון של האם. הסיכון של ילד לפתח בעיות התנהגותיות או רגשיות גדל ב- 72% אם האב סבל מדיכאון קליני. הסיכון של ילד לפתח בעיות אלו היה גבוה פי 3 במשפחות בהן האם סבלה מדיכאון.
הסיכון לבעיות התנהגותיות ורגשיות אצל הילד גבוה עוד יותר אם שני ההורים סובלים מדיכאון קליני. במשפחות בהן שני ההורים עם בריאות נפשית תקינה 6% מהילדים היו עם בעיות רגשיות או התנהגותיות חמורות. השיעור עלה ל- 11% אם רק האב היה בדיכאון, 19% אם רק האם הייתה מדוכאת ו- 25% אם שני ההורים היו מדוכאים.
בחן את עצמך – האם אתה סובל מדיכאון?
ערן ברקוביץ
המחקרים והידיעות הללו מאוד חשובות. כחלק מן הדיכאון אין מוטיבציה לדאוג לעצמי ולטפל בבעיה. המודעות להשפעת דיכאון ההורה על הילד, מעודדת להגיע ולהתמיד בטיפול (תרופתי, פסיכולוגי, עדיף שניהם יחדיו).
לפחות בשביל הילדים.