מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותד"ר גוגל לא תמיד יודע

ד"ר גוגל לא תמיד יודע

מחקר מצא כי חלק גדול מהמידע הקיים באינטרנט בנושא רפואת ספורט הוא מידע שגוי או מידע חלקי


הכי טוב- אתר ללא מטרת רווח, הגרוע ביותר- אתר של אדם פרטי (צילום: אתר panthermedia)
הכי טוב- אתר ללא מטרת רווח, הגרוע ביותר- אתר של אדם פרטי (צילום: אתר panthermedia)

 

יותר ויותר מטופלים שמקבלים את הייעוץ הרפואי לגבי פציעות הספורט שלהם מ"ד"ר גוגל" עלולים להיחשף לאבחנות שגויות, לעצות שגויות ולמידע חלקי. כך חשף דו"ח חדש שמעלה חששות לגבי כך שהפציעות מסתבכות ומחמירות כאשר מטופלים מנסים טיפולים על דעת עצמם, לאחר שנתקלו במידע ברשת.

 

אנשים רבים נסמכים על רשת האינטרנט על מנת לקבל מידע רפואי. אתר הסקרים emarketer מדווח כי עבור יותר מ- 30 מיליון אמריקאים, האינטרנט הוא המקום הראשון אליו הם פונים למידע בנושאים בריאותיים. למעשה 160מיליון אמריקאים (84 אחוז מהגולשים) השתמשו באינטרנט למציאת מידע בנושאים אלו במהלך השנה האחרונה – עלייה של 37 אחוז משנים קודמות.

 

במחקר הנוכחי, החוקרים ביקשו לבחון עד כמה המידע ברשת הנוגע לפציעות ספורט הוא אמין ואיכותי, מה שכנראה משקף גם על אבחנות רפואיות אחרות שאנשים מחפשים עליהן מידע ברשת. 

 

החוקרים בחרו את עשרת אבחנות רפואת הספורט הנפוצות ביותר וסקרו את המידע שקיים עליהן ברשת. באמצעות מנועי החיפוש שנמצאים בשימוש הרב ביותר על ידי האוכלוסייה- Google ו- Yahoo, החוקרים סקרו את עשרת התוצאות הראשונות שעלו לאבחנות השונות. הם בדקו את שלמות המידע, נכונות המידע ובהירותו. במקביל, הם תיעדו את מקור המידע- האם האתר היה בבעלות ארגון ללא מטרות רווח, מקור חדשותי, מקור של מוסד אקדמי, אדם פרטי, רופא, או תעשייה מסחרית. סך הכל כלל המחקר 154 אתרים שונים.

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכת העת Journal of Bone and Joint Surgery מצאו כי מידע רפואי ברשת על פציעות ספורט נפוצות, משתנה מאוד מבחינת האיכות בין המקורות השונים.

 

מבחינת תוכן, נמצא כי אתרים ללא מטרת רווח (מלכ"ר) קיבלו את הציון הגבוה ביותר, אחריהם אתרים אקדמיים (כולל אתרים של כתבי עת רפואיים), לאחר מכן אתרים מסחריים ללא נטייה לשיווק או מכירה (כמו האתרים האמריקאיים WebMD או eMedicine). מקורות המידע הכי פחות מדויקים היו מאמרי וחדשות עיתונות ואתרים אישיים שהוקמו על ידי אנשים פרטיים.

 

עוד נמצא כי אתרים מסחריים שיש להם אינטרס כלכלי באבחנה, כמו אתרים הממומנים על ידי חברות שמוכרות תרופה או מכשור טיפולי, לעיתים קרובות הכילו מידע חלקי. החוקרים מסבירים כי המידע באתרים אלה עלול להיות מוטה.

 

 

http://www.ejbjs.org/cgi/content/abstract/92/7/1612

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה