מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותדיקור משנה את תפיסת הכאב במוח

דיקור משנה את תפיסת הכאב במוח

מחקר חדש מצא כי דיקור יעיל נגד כאב מכיוון שהוא משנה את התפיסה והעיבוד של כאב במוח


במהלך הדיקור נצפתה פחות פעילות באזורים במוח המעורבים בתפיסת הכאב (צילום: panthermedia)
במהלך הדיקור נצפתה פחות פעילות באזורים במוח המעורבים בתפיסת הכאב (צילום: panthermedia)

 

באמצעות בדיקות MRI פונקציונאלי חוקרים הצליחו לתעד את מה שהתרחש במוחם של מתנדבים בזמן שחוו גירוי של כאב- עם ובלי דיקור. לדברי החוקרים, התוצאות מראות כי הדיקור אפקטיבי.

 

החוקרים הגרמנים שהציגו את ממצאיהם בכנס השנתי של החברה הרדיולוגית בצפון אמריקה מסבירים כי עד היום, התפקיד של הדיקור בתפיסת ועיבוד הכאב היה שנוי במחלוקת. כעת, השימוש ב- MRI פונקציונאלי אפשר להם לצפות באופן ישיר באזורים במוח המופעלים במהלך תפיסת כאב ולראות את השינוי שמתרחש בעקבות הדיקור.

 

18 מתנדבים בריאים עברו בדיקות fMRI בזמן שלקרסולם השמאלי היה מחובר מכשיר מחולל כאב ששלח זרמים חשמליים.

 

לאחר מכן, מחטי דיקור הוחדרו לשלושה מקומות בגוף- בין אצבעות הרגליים, מתחת לברך וליד הבוהן ונותרו שם בזמן שהחוקרים חזרו על בדיקות ה- fMRI כשזרמים חשמליים שוב נשלחו לקרסולם השמאלי.

 

בשלב הבא, החוקרים השוו את הצילומים והנתונים שהתקבלו בבדיקות שנערכו תחת דיקור, לאלה שנערכו ללא דיקור.

 

לדברי החוקרים, הפעילות באזורים במוח המעורבים בתפיסת כאב פחתה או שונתה באופן משמעותי תחת הדיקור וכי זה מצביע על כך שדיקור אכן יעיל לטיפול בכאב.

 

מחקר זה מתווסף למחקר נוסף שפורסם לאחרונה, שהראה כי הדיקור הסיני עובד נגד כאב בגלל שהחדרת מחטים מעודדת שחרור של משככי כאב טבעיים בגוף.

 

יחד עם זאת, המחקר לא הוכיח כי הדיקור הסיני המסורתי הוא זה שמשפיע. המבקרים אומרים כי ייתכן שהנבדקים ציפו שהדיקור יסייע להפחית את הכאב ולכן ייתכן כי מדובר באפקט פלצבו. גישה זו מתיישבת עם מחקר שפורסם לאחרונה לפיו דיקור מזויף יעיל כמו דיקור מסורתי לטיפול בסימפטומים של כאב בסובלים מדלקת מפרקים ניוונית.

 

 

The annual meeting of the Radiological Society of North America in Chicago

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה