מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותדיקור בטוח לילדים

דיקור בטוח לילדים

דו"ח חדש: טיפול בדיקור נמצא כטיפול בטיחותי בילדים, כל עוד מי שמבצע את הטיפול מוסמך לבצעו


כאשר הידיים מיומנות הדיקור בטיחותי (צילום: Shutterstock)
כאשר הידיים מיומנות הדיקור בטיחותי (צילום: Shutterstock)

 

האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים פרסמה דו"ח חדש שנותן אור ירוק לדיקור בילדים. חוקרים מאוניברסיטת אלברטה שסקרו דיווחים על דיקור בילדים הסיקו כי באופן כללי הטיפול בטוח. למרות שהיו כמה מקרים של זיהומים קשים ואשפוזים מסיבות אחרות לאחר תהליך דיקור שהשתבש, אם המטפלים מוסמכים לבצע את הטיפול הסיכון הוא קטן מאוד.

 

דיקור משמש כטיפול אלטרנטיבי למגוון מצבים, בהם כאב, כאבי ראש ועצירות, אבל רק מחקרים מעטים בחנו את יעילות ואת אפקטיביות הטיפול בילדים. כשמדובר בילדים, חשוב במיוחד לבדוק את בטיחות הטיפולים וזה נכון במיוחד אם לא בטוחים לגבי האפקטיביות של הטיפול.

 

כותבי הדו"ח החדש שפורסם בכתב העת Pediatrics התבססו על נתונים מ- 37 מחקרים שפורסמו במהלך 60 השנים האחרונות – החל ממחקרים שמשווים תופעות לוואי בדיקור מול טיפולים אחרים ועד דיווחים על מקרים יחידים של מחלות ופציעות הקשורות לדיקור.

 

סך הכל נכללו נתונים של 1,422 ילדים ובני נוער שעברו טיפולי דיקור עבור מגוון בעיות רפואיות. החוקרים מצאו כי היו תופעות לוואי קלות בכ- 12% מהמקרים. תופעות הלוואי שהוגדרו קלות כללו כאב, חבורות, החמרת הסימפטומים וחוסר תחושה.

 

החוקרים גם זיהו 25 מקרים של תופעות לוואי חמורות. תופעות הלוואי החמורות כללו דימומים, זיהומים ובעיות לב וריאה, בהן מקרה של נער צרפתי בן 17 שאובחן כנשא איידס לאחר דיקור לטיפול בדלקת גידים, יפני בן 16 שסבל מבעיות בעצבים כאשר יותר מ – 70 מחטים הושארו בגופו – כולל אחת בעמוד השדרה, 12 מקרים של עיוותים באגודל במרכז אחד בסין בשנת 1980 ומספר מקרים בהם איברים פנימיים נפגעו מהמחטים.

 

החוקרים אמרו כי הנסיבות במקרים אלו לא היו רגילות וכי נראה כי דברים כאלה כבר לא קורים בימים אלה. תופעות הלוואי היו קשורות למטפל רע ולא לטכניקת הדיקור עצמה. לדברי החוקרים, בהתבסס על העדויות הקיימות, אם המטפלים עברו הכשרה ראויה, אפשר להימנע מהדברים הללו לחלוטין.

 

חשוב לציין כי הדו"ח לא התייחס לאפקטיביות הטיפול. החוקרים בחנו רק מידע על בטיחות.

 


Pediatrics 2011; 128: e1575–e1587