הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
דימוי הגוף הגברי
בעוד שנשים עוסקות שנים באובססיביות בניסיונות להשיג את האידיאל החברתי של הגוף הנשי המושלם, מחקר חדש הראה שגם גברים סובלים מדאגות לגבי דימוי הגוף.
המחקר החדש מציע ששני גורמים משפיעים של דימוי הגוף הגברי: אידיאולוגיה גברית מסורתית וחוויות מוקדמות של קשרים בינאישיים. צוות המחקר בדקו את ההשפעה של קונפליקטים בתפקידים הג'נדריאלים ואת האיזון בין קשר לבין פרידה מהמשפחה על דימוי הגוף בקרב 202 סטודנטים בקולג' אמריקאי.
בשנים האחרונות לא רק נשים חולמות להשיג גוף מושלם כמו של בובת ברבי, אלא יש גם את המקבילה הגברית –בובות G.I. Joe. כך שהיום גם הגברים מתמודדים מול דימוי גוף אידאלי ובלתי מושג, ללא עזרה של סטרואידים ותוספי תזונה.
המחקר כלל סקר דרך האינטרנט בו נדרשו הנבדקים לענות גם על שאלון התייחסות – עצמית והמשתתפים נדרשו גם להעריך איזורים מסויימים בגוף שלהם על גבי סולם – The Male Body Attitude Scale . באמצעים אלה רצו החוקרים למדוד ולהעריך מנבאים לגבי שביעות רצון ואי שביעות רצון של דימוי הגוף. הסולם נבנה על מנת למדוד איזורים ייחודיים של אי שביעות רצון גופנית, וכלל שלושה תתי סולמות: גבריות, אחוזי שומן וגובה.
במחקר נמצא שגורמים משפחתיים, בידול העצמי ובידול תפקידים מגדריים היו המנבאים של הנטייה להתייחס אל העצמי כאל חפץ. כמו כן נמצא כי גברים שהיו יותר נוקשים באישיותם סבלו יותר מנושאים של דימוי גוף. גברים בעלי קוויי אישיות נוקשים חשים שהם צריכים להראות בדרך מאד מסויימת על מנת לענות על הציפיות של החברה. לעומת זאת גברים שיש להם דימוי עצמי ברור וגמיש לצד תחושת בידול ברורה פחות סובלים מנושאים כאלה.
מחקר המשך יבדוק את הקשר בין עניינים של דימוי גוף בקרב גברים לבין גורמים נוספים כגון רקע אתני והשפעות תרבותיות.
www.lcsun-news.com/las_cruces-news/ci_15791229
תרגמה וערכה: מיכל אפק