מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהמדריכיםדיכאון בקרב חולי סוכרת

דיכאון בקרב חולי סוכרת

חולי סוכרת מתמודדים עם מצבי לחץ ומתח כחלק בלתי נפרד משגרת חייהם. קיימים מספר מנגנונים שמסייעים להסתגל למצבו ולהתמודד


צילום: סטוק פוטוז
צילום: סטוק פוטוז

סוכרת היא מחלה כרונית הנושאת עמה מתח רב. המאמצים לאזן את רמות הסוכר באופן תמידי יכולים לגרום לתגובות פסיכולוגיות המתבטאות במצוקה נפשית תת-קלינית או בהפרעה פסיכולוגית מובחנת. מעבר לכך, נמצא כי לחולי סוכרת סיכון גבוה יותר ללקות בהפרעות פסיכיאטריות.

 

קיימים מספר מנגנונים העוזרים לחולי סוכרת להתמודד עם מצבי הלחץ והחרדה המלווים אותם:

 

מנגנון מכוון רגשות  – בדרך התמודדות זו הסובל מסוכרת מנסה לעבד את רגשותיו על ידי מעשים ומחשבות וכך לומד להסתגל למצבו. 


מנגנון מכוון בעיה  – דרך התמודדות זו מדגישה את יכולתו של החולה להשפיע על מצבו ולנצל את המשאבים העומדים לרשותו כדי להתמודד עם המצב. 

 

החולה יכול להשתמש בשני המנגנונים במקביל, או להיעזר באחד מהם. אין ספק כי ההתמודדות היא קשה ולעתים מצריכה שינויים משמעותיים באורח החיים, אך על מנת להתמודד עם סוכרת ולהסתגל אליה באופן חיובי, חשוב שהחולה יעבור תהליך של קבלה והשלמה.