מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהמדריכיםדיכאון במחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD)

דיכאון במחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD)

מטופלי COPD חווים פגיעה משמעותית בתפקוד, העשויה להשפיע על מצבם הרגשי. חשוב לשמור על פעולות שמסבות למטופל עניין והנאה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מטופלים הסובלים ממחלת ריאות חסימתית כרונית חווים מוגבלויות תפקודיות רבות. הפגיעה בתפקוד מתבטאת בפעולות כלליות, כמו למשל בניהול משק בית ובביצוע פעולות פשוטות, כמו הליכה לאורכו של רחוב. ביטויי מצוקה פסיכולוגית שכיחים בקרב הסובלים מ-COPD, וניכרים בעיקר בהפרעות דיכאונית או תסמינים דיכאוניים.


במחקר שנערך ב-2005 נמצא קשר ישיר בין קושי בביצוע פעילויות פנאי למצוקה פסיכולוגית, ביחס לפעולות גופניות כלליות אחרות. למצוקה פסיכולוגית עשויות להיות השפעות הרסניות. יתר על כן, נמצא שתפקוד רגשי נמוך בקרב נשים הסובלות מ-COPD מעלה את הסיכונים לכישלון הטיפול ולתמותה.

 

היכולת להמשיך בביצוע פעולות היומיום ולפתח סיבולת לקשיים הנלווים, חשובה ביותר בשמירה על איכות חיי המטופל. לפיכך, רצוי למצוא דרכים להתמודד עם מצוקות פסיכולוגיות הנלוות למצב הרפואי. מומלץ לשמר ככל האפשר את היכולת לבצע פעולות המסבות הנאה ועניין למטופל, או למצוא פעילויות אחרות אשר יביאו לתחושת סיפוק בחייו.