מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותדיאטה פלאוליתית משביעה יותר מדיאטה ים תיכונית

דיאטה פלאוליתית משביעה יותר מדיאטה ים תיכונית

האדם הקדמון היה כפי הנראה יותר שבע מהאדם בימינו


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia


תזונת האדם הקדמון שחי לפני מיליון שנים תופסת תשומת לב רבה בשנים האחרונות בייחוד בגלל שהיא היתה בפועל עיקר תזונתו בכל הזמנים ורק לפני כעשרת אלפים שנים השתנתה התזונה, כשהחלה תקופת החקלאות.


מה שהראו חוקרים משבדיה הוא שיפור ניכר בעמידות גלוקוז ופחות צורך במזון אצל חולי לב שקיבלו תזונה פלאוליתית לעומת תזונה ים תיכונית.


המשתתפים 29 חולי לב עם סוכרת 2 או עמידות לגלוקוז והיקף מותניים רחב מ- 94 ס"מ חולקו אקראית לשתי קבוצות תזונה למשך 12 שבועות:
פלאוליתית (תקופת האדם הקדמון) - שהיתה מבוססת על בשר רזה, דגים, ירקות, פירות, שורשים, ביצים ואגוזים.
ים תיכונית - שהיתה מבוססת על דגנים מלאים, מוצרי חלב דל שומן, ירקות, פירות, דגים ושמן.


במקביל נרשם במשך 4 ימים כל מה שהם אכלו, והם גם מילאו דוחות של תחושת שובע לכל ארוחה.
רמות הלפטין וקולטן הלפטין נמדדו בתחילת הניסוי, אחרי 6 שבועות ואחרי 12 שבועות.


התוצאות הראו כי אוכלי התזונה הפלאוליתית צרכו כ- 25% פחות אנרגיה מאוכלי התזונה הים-תיכונית ובכל זאת דווחו על רמת שובע זהה. דהיינו התזונה הפלאוליתית משביעה יותר.
במהלך הניסוי ירדה רמת הלפטין ב- 31% בקבוצה הפלאוליתית (שגם רזתה במקביל) וב- 18% בקבוצה הים-תיכונית.


צריכת רמות החלבון היתה דומה בין שתי הדיאטות.
ההבדל הבולט היה ברמת הפחמימות שהיתה גבוהה יותר בדיאטה הים תיכונית כמו גם רמת המלח שהיתה כפולה (8 ג' לעומת 4 ג' ליום) בדיאטה הים תיכונית. ייתכן שפחות מלח תורם לתחושת השובע הטובה יותר של התזונה הפלאוליתית.


אלה תוצאות ראשוניות מעניינות שמחייבות מחקר רחב יותר לבחון השפעות תזונה על מחלות נילוות להשמנה כמו הסוכרת ומחלות לב.


Nutrition & Metabolism 2010, 7, 85
 

 האם כדאי לנסות לוותר על קמח, סוכר, מלח וחלב?

 

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

מינרבה1
07/12/10 10:47
מינרבה1
04/12/10 16:43