מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותדיאטה דלת פחמימות לא מסכנת עורקים

דיאטה דלת פחמימות לא מסכנת עורקים

מחקר: דיאטה דלת פחמימות העשירה יותר בשומן לא גורמת נזק לעורקים של אנשים שמנים המבקשים לרזות


 המחקר מראה כי אין מה לחשוש לבריאות העורקים כאשר בוחרים בדיאטה דלת פחמימות (צילום: panthermedia)
המחקר מראה כי אין מה לחשוש לבריאות העורקים כאשר בוחרים בדיאטה דלת פחמימות (צילום: panthermedia)

 

אנשים עם עודף משקל או השמנת יתר שמבקשים לרזות, לא צריכים לחשוש מדיאטות דלות פחמימות נפוצות בהן צורכים יותר שומן בתזונה מאשר בדיאטות דלות בשומן העשירות יותר בפחמימות. מחקרים חדשים שהוצגו בכנס השנתי של האקדמיה האמריקנית לרפואת ספורט מראים כי דיאטות שמכילות יותר שומנים לא פוגעות בעורקים, לפחות בטווח הקצר.

 

החוקרים מאוניברסיטת ג'ון הופקינס השוו באופן ישיר סוגים שונים של דיאטות ואת השפעתן על בריאות העורקים של 46 מתנדבים.

 

בניסוי הראשון בחנו החוקרים 23 גברים ונשים בריאים בני 30-65, ששקלו בממוצע 99 ק"ג. המשתתפים השתתפו במשך חצי שנה בתכנית לירידה במשקל שכללה פעילות גופנית אירובית מתונה והרמת משקולות, במקביל לדיאטה שהכילה פחות מ- 30% פחמימות (כמו לחם, פסטה או פירות מתוקים). הדיאטה הכילה כ- 40% שומנים שהגיעו מבשר, מוצרי חלב או אגוזים.

 

הנחקרים שהיו תחת דיאטות דלות פחמימות רזו בממוצע כ- 5 ק"ג תוך 45 יום. מספר שווה של נבדקים שנכללו במחקר עשו דיאטה דלה בשומן, שכללה לא יותר מ- 30% שומן ו- 55% פחמימות. לקבוצה זו לקח בממוצע חודש יותר להשיל את אותו משקל.

 

אחרי שהמשתתפים רזו 5 ק"ג החוקרים בדקו את מצב כלי הדם שלהם, בין היתר באמצעות בדיקת תפקוד האנדותל בעורק שמאפשרת זיהוי מוקדם של התחלת טרשת העורקים המובילה לחסימת כלי הדם ולמחלות לב. נמצא כי בקרב הנבדקים שרזו באמצעות דיאטה דלת פחמימות, לא היו שינויים מזיקים בכלי הדם, למרות שהם צרכו יותר שומן.

 

לדברי החוקרים, המחקר מראה כי אין מה לחשוש לבריאות העורקים כאשר בוחרים בדיאטה דלת פחמימות במקום דיאטה דלת שומנים בתזונה, כשמקפידים גם על פעילות גופנית.

 

המחקר הראה כי אין סיכון מיידי לעורקים, אך מכיוון שהוא נמשך שלושה חודשים, החוקרים מציינים כי ההשפעות של דיאטות דלות בפחמימות העשירות יותר בשומן בהשוואה לדיאטות דלות בשומן בטווח ארוך יותר עדיין אינן ידועות.

 

בניסוי נוסף של אותם החוקרים הם הראו שלאכילת ארוחת בוקר עתירת שומנים של מקדונלד'ס לא הייתה השפעה בטווח המיידי על בריאות העורקים, אך הם מזהירים מההשפעות של כמויות המלח והקלוריות בצריכה של תזונה כזו לאורך זמן.

 

 

The annual meeting of the American College of Sports Medicine May 31 - June 4, 2011, Denver, Colorado

 

 תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט



במשפט-שדה מהיר חרצנו את משפטה של הפחמימה כנאשמת מרכזית במגיפת ההשמנה וזיכינו את השומן מהנימוקים הבאים:

השומן הוא אמנם בעל ערך קלורי גבוה פי 2.4 מהפחמימה, אולם להגנתו ייאמר כי הוא אוייב רק מן הטעם האריתמטי, כלומר רק בחישוב על הנייר.

הפחמימה היא אוייבת מן הטעם הקולינרי, ממש בצלחת, והיא לבדה אחראית לסכנה הבריאותית הנובעת מהפגזת תאי הגוף באינסולין וירידה דרסטית ברמות הסוכר בדם.

השומן יסרב להחליק במורד הגרון אם לא יהיה ארוז בעיסה עתירת פחמימות. אם לא יתנו לו פיתה או באגט, או לחם, או לחמניה או כל סוג של מאפה, השומן יעדיף להישאר במקרר או בבקבוק.

שילוב קטלני של פחמימות ושומן רווי רק מחמיר את הסכנה הבריאותית, שתחילתה בהיפוגליקמיה וסופה סוכרת והצטברות כולסטרול בדפנות העורקים.

הפחמימה, מלבד היותה נשאית של השומן, היא עצמה הופכת לשומן ומתנחלת בגוף האדם ובמקום להתפנות דורשת עוד ועוד בפקודת הלבלב התובעני.

מסקנה: השומן מודע לערכו הקלורי הגבוה והוא נוהג באחריות רבה כלפי צרכניו . תרומתו לגוף האדם ניתנת במינון הטבעי המותאם לצרכי האדם.

הפחמימה היא אם כל חטאת. אינה מתחשבת בצרכי האדם ומחוללת בגופו מחלוקת בין הרפלקסים ובין ההגיון.

 תוכן

מיקי-ב.
13/06/11 22:12

 המחקר הארוך ביותר אי פעם נערך בדימונה בקריה למחקר גרעיני ונמשך שנתיים.

התוצאה של דיאטה דלת הפחמימות לבריאות העורקים הייתה הטובה ביותר מתוך 3 דיאטות כולל ים תיכונית ודלת שומן.