מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
דובדבנים טובים ללב ואף תומכים בהרזיה
האנתוציאנין גורם לירידה של רמת הכולסטרול והשומן בגוף
מחקר שנערך בשיקגו הראה כי תזונה עשירה בדובדבנים עוזרת להפחית את גורמי הסיכון למחלות לב ולסוכרת. במשך 12 שבועות, חולדות עם שומן עודף בדם וסיכון גבוה למחלות לב ולסוכרת, קיבלו תזונה עשירה בדובדבנים (1% אבקת דובדבנים) והתוצאות הראו ירידה משמעותית בשומן ובמשקל הגוף, זאת לעומת חולדות שקיבלו את אותה תזונה ללא הדובדבנים. החוקרים הציעו כי האנתוציאנין שבדובדבנים שגם אחראי לצבעם האדום, הוא הגורם לירידה של רמת הכולסטרול והשומן בגוף, ובייחוד לירידה בשומן הבטני הידוע כגורם סיכון משמעותי למחלות לב. כמו כן, נמצא כי רמת הביטוי של הגנים הקשורים לשומן הבטני ואחראים לדלקות, ירדה אף היא בעקבות האנתוציאנין. כידוע, דלקת היא פעולת נגד של מערכת החיסון כנגד פציעות או זיהומים, לאחרונה נמצא כי מצב כרוני של דלקת יכול להעלות את הסיכון למחלות בייחוד אצל אנשים עם שומן עודף.
מסקנת המחקר היא כי אכילת דובדבנים יכולה לעזור בהורדת השומן ובהורדת הסיכון למחלות לב, לסוכרת ולדלקות.
J Med Food. 2008, 11(2), 252-259
ד"ר דינה ראלט PhD
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2011-04/wsw-tns041111.php