מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותדגים מסייעים למנוע סוכרת

דגים מסייעים למנוע סוכרת

מחקר: צריכת דגים מפחיתה את הסיכון לסוכרת. בשר אדום נקשר עם סיכון מוגבר להשמנה


העדיפו דגים. צריכת בשר מעלה סיכון להשמנה (צילום: Shutterstock)
העדיפו דגים. צריכת בשר מעלה סיכון להשמנה (צילום: Shutterstock)

 

רבות כבר נאמר על היתרונות הבריאותיים של צריכת דגים, בעיקר ללב. כעת מחקר חדש מצא כי צריכת דגים עשויה גם להפחית את הסיכון לסוכרת.

 

המחקר נערך במסגרת הפרויקט PREDIMED - Prevention with a Mediterranean Diet לאוכלוסיה הנמצאת בסיכון גבוה למחלות לב. החוקרים מאוניברסיטת ולנסיה בספרד בחנו את הקשר בין התזונה ובין המצב הסוכרתי בקרב קרוב ל- 1,000 משתתפים עם סיכון למחלות לב, בגילאי 55-80. המעקב בחן את דפוסי התזונה באוכלוסייה והתמקד בצריכת הבשר וצריכת הדגים.

 

מהממצאים שפורסמו בכתב העת Nutrición Hospitalaria עולה כי צריכת בשר אדום ובייחוד בשר מעושן הייתה קשורה עם השמנה ואילו צריכת דגים הייתה קשורה עם רמות גלוקוז נמוכות יותר בדם ושיעורים נמוכים יותר של סוכרת.

 

החוקרים מציינים שצריכת הבשר הממוצעת בקרב האוכלוסייה הייתה בשר בכל יום. הצריכה גבוהה מהמומלץ לאוכלוסיה זו ויכולה להיות תולדה של דיאטות שונות המעודדות צריכת בשר.

 

אכילת כמויות גדולות מידי של בשר נמצאה כקשורה לסיכון מוגבר למחלות לב, יתר לחץ דם, סוכרת וגם לתוחלת חיים קצרה יותר, בעיקר בשל סרטן ומחלות לב.

 

המחקר מתווסף למחקרים קודמים שמצאו קשר בין צריכת דגים וסיכון מופחת לסוכרת. עדיין לא ידוע איך אכילת דגים מפחיתה את הסיכון לסוכרת. החוקרים מסבירים כי ייתכן שהסיבה לכך היא אומגה 3 שמשפרת רגישות לאינסולין. בנוסף, אם אוכלים דגים, אוכלים פחות בשר אדום שעלול להעלות סיכון לסוכרת.

 

 

Nutr. Hosp., 2011, 26(5), 1033-1040

 

 תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

בעידן האבן אכלו המון דגים...