סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
דגים מסייעים למנוע סוכרת
מחקר: צריכת דגים מפחיתה את הסיכון לסוכרת. בשר אדום נקשר עם סיכון מוגבר להשמנה
רבות כבר נאמר על היתרונות הבריאותיים של צריכת דגים, בעיקר ללב. כעת מחקר חדש מצא כי צריכת דגים עשויה גם להפחית את הסיכון לסוכרת.
המחקר נערך במסגרת הפרויקט PREDIMED - Prevention with a Mediterranean Diet לאוכלוסיה הנמצאת בסיכון גבוה למחלות לב. החוקרים מאוניברסיטת ולנסיה בספרד בחנו את הקשר בין התזונה ובין המצב הסוכרתי בקרב קרוב ל- 1,000 משתתפים עם סיכון למחלות לב, בגילאי 55-80. המעקב בחן את דפוסי התזונה באוכלוסייה והתמקד בצריכת הבשר וצריכת הדגים.
מהממצאים שפורסמו בכתב העת Nutrición Hospitalaria עולה כי צריכת בשר אדום ובייחוד בשר מעושן הייתה קשורה עם השמנה ואילו צריכת דגים הייתה קשורה עם רמות גלוקוז נמוכות יותר בדם ושיעורים נמוכים יותר של סוכרת.
החוקרים מציינים שצריכת הבשר הממוצעת בקרב האוכלוסייה הייתה בשר בכל יום. הצריכה גבוהה מהמומלץ לאוכלוסיה זו ויכולה להיות תולדה של דיאטות שונות המעודדות צריכת בשר.
אכילת כמויות גדולות מידי של בשר נמצאה כקשורה לסיכון מוגבר למחלות לב, יתר לחץ דם, סוכרת וגם לתוחלת חיים קצרה יותר, בעיקר בשל סרטן ומחלות לב.
המחקר מתווסף למחקרים קודמים שמצאו קשר בין צריכת דגים וסיכון מופחת לסוכרת. עדיין לא ידוע איך אכילת דגים מפחיתה את הסיכון לסוכרת. החוקרים מסבירים כי ייתכן שהסיבה לכך היא אומגה 3 שמשפרת רגישות לאינסולין. בנוסף, אם אוכלים דגים, אוכלים פחות בשר אדום שעלול להעלות סיכון לסוכרת.
Nutr. Hosp., 2011, 26(5), 1033-1040
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD
בעידן האבן אכלו המון דגים...