מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותדאגות הקשורות לזוגיות עשויות לגרום לכם לחלות

דאגות הקשורות לזוגיות עשויות לגרום לכם לחלות

חרדות הקשורות למערכת היחסים עלולות להחליש את מערכת החיסון ולהותיר את האדם פגיע למחלות


אנשים נשואים עם חרדת התקשרות הפיקו רמות גבוהות יותר של קורטיזול (צילום: Shutterstock)
אנשים נשואים עם חרדת התקשרות הפיקו רמות גבוהות יותר של קורטיזול (צילום: Shutterstock)

תחושת חוסר ביטחון וחרדות תכופות בקשר למערכות יחסים אינטימיות פועלות כמלחיצים כרוניים העלולים לפגוע במערכת החיסון של הגוף. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Psychological Science.

 

חוקרים מאוניברסיטת אוהיו ביקשו מזוגות נשואים למלא שאלונים על מערכות היחסים שלהם. הם גם אספו דגימות רוק ודם במשך מספר ימים, כדי לבחון את הרמות של ההורמון קורטיזול הקשור ללחץ ושל מספר תאים חיסוניים. סך הכל לקחו חלק במחקר 85 זוגות, שהיו נשואים בממוצע כ-12 שנים והיו בני 39 בממוצע ובריאים.

 

החוקרים התרכזו בחרדת התקשרות (attachment anxiety). הם מסבירים כי אנשים בקצה הגבוה של סולם חרדת ההתקשרות מודאגים יתר על המידה מפני דחייה, הם בעלי נטייה לחפש ללא הרף חיזוקים לכך שהם נאהבים והם נוטים יותר לפרש אירועים מעורפלים במערכת היחסים כשליליים.

 

החוקרים אומרים כי לכולם יש חרדות מסוג זה לעיתים במערכת היחסים, אבל רמה גבוהה של חרדת התקשרות מתייחסת לאנשים שיש להם את הדאגות האלה ברוב הזמן במערכות יחסים.

 

בהשוואה לאלה עם פחות חרדת התקשרות, אנשים נשואים עם חרדת התקשרות הפיקו רמות גבוהות יותר של ההורמון קורטיזול המשוחרר בתגובה ללחץ והיו בעלי פחות תאי T – רכיב חשוב במערך ההגנה של מערכת החיסון כנגד זיהומים.

 

החוקרים מסבירים כי הממצאים הגיוניים וכנראה קשורים זה לזה, מאחר וקורטיזול עשוי להיות בעל השפעות המדכאות את מערכת החיסון - משמע שהוא יכול לעכב ייצור של אותם תאי T.

 

מעבר להשפעות שלו על מערכת החיסון, רמות גבוהות של ההורמון קורטיזול נקשרו גם לבעיות לב, בעיות שינה ומצבים בריאותיים אחרים.

 

נראה שבעיות במערכת היחסים עלולות לגרום להשלכות שונות על הבריאות. מחקר שפורסם בשנה שעברה מצא כי מערכת יחסים המלווה בחיכוכים רבים, עלולה לגרום לדלקתיות שבמשך הזמן עשויה להוביל להשלכות שליליות על הבריאות.

 

 

לפרטים נוספים בהודעה של אוניברסיטת אוהיו

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה